Afbeelding
dinsdag 11 september 2018, 09:50

Prijsdansen Nieuw-Vossemeer weer geslaagd feest

NIEUW-VOSSEMEER – De meeste inwoners van Nieuw-Vossemeer zullen deze dinsdag met stramme benen wakker worden en misschien met een lichte hoofdpijn. Gisteren was het van ’s ochtends vroeg tot in de late uurtjes prijsdansen in verschillende cafés in het dorp. Dit jaar dansten 73 paren geheel volgens traditie tussen de kegeltjes door op de dansvloer. “Het was weer een geweldige editie”, aldus juryvoorzitter Gilles Plandsoen. 

Behalve dat het voor de Nieuw-Vossemeerders een van de mooiste dagen van het jaar is, behoort de traditie ook sinds een aantal jaar tot cultureel erfgoed. Iets om trots op te zijn en dus schoven de deelnemers op maandagochtend om 9 uur aan voor het ontbijt in ’t Wagenhuis. “Bij dorpsherberg D’n Slok was het nog even warmdraaien voor de meeste mensen maar op de dansvloer in ’t Wagenhuis ging het echt los. Als juryleden zijn we weer erg tevreden met deze editie; het was druk genoeg.”

Hoewel het bij het prijsdansen vooral om het plezier gaat, hierbij voor de volledigheid toch de uitslagen van de danswedstrijden.

D’n Slok: 1. Colinda & Jurgen, 2. Mischa & Nadia, 3. Wibo & Jolanda.

’t Wagenhuis: 1. Camiel & Mariska, 2. Koos & Sonja Smits, 3. Linda & Luuk.

De prijzen voor de winnende paren worden beschikbaar gesteld door de kastelein van de cafés. “Dat zijn geen grote geldbedragen, maar juist ludieke prijzen. Het varieert van een wc-borstel tot een worst”, weet de juryvoorzitter te vertellen. Na de prijsuitreiking rond de klok van 18 uur mocht er, voor wie het nog kon opbrengen, vrolijk verder worden gedanst.

Tekst: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl
Foto’s: Niek Perdaems

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant