zaterdag 6 oktober 2018, 14:00

Weer krappe nederlaag Steenbergen 1 tegen beter voetballend Roosendaal

Ook de 2e wedstrijd van de pas gestarte competitie 2018/2019 moest Steenbergen afsluiten met een krappe nederlaag. Na het 1-0 verlies in de uitwedstrijd tegen Sc Gastel moest afgelopen zondag in de thuiswedstrijd tegen v.v. Roosendaal een 1-2 nederlaag worden bijgeschreven.

Met de inzet van de Blauwwitten was beslist niets mis, maar tegenstander Roosendaal – op voorhand toch één van de mogelijke titelkandidaten – had eenvoudig weg meer voetbal in huis. Hierdoor gingen de Roosendalers uiteindelijk met een verdiende overwinning naar huis.Met name in de eerste 45 minuten was Roosendaal de bovenliggende partij. De spelers wisten elkaar goed te vinden, konden zich ook diverse mogelijkheden creëren maar stuitten diverse keren op een uitstekend spelende Steenbergse doelman Jeroen Sebregts, die zijn ploeg lang op de been hield.In de 2e helft (Steenbergen was pal voor rust op gelijke hoogte gekomen na de 0-1 voorsprong van Roosendaal) kwam Steenbergen wel degelijk goed in de wedstrijd maar kon het de enkele kansen die het kreeg helaas niet in doelpunten omzetten.Stijn Heideman scoorde de 1-1, oud-Blauwwitter Toni Ngombojoao zette de Roosendalers weer op voorsprong 1-2.

Enorme kans

Steenbergen bleef knokken voor een beter resultaat en kreeg daarvoor 5 minuten voor tijd nog een enorme mogelijkheid. Een strak schot van Stijn Baarendse werd in eerste instantie gekeerd door de doelman van Roosendaal maar hij kreeg de bal niet klemvast.
Enzo den Haak kreeg vervolgens dè kans op de 2-2,  maar in plaats van rustig te blijven schoot hij te gehaast in, waardoor de bal wederom tegen de doelman van de tegenpartij kwam. De 1-2 bleef de laatste 5 minuten ongewijzigd, waardoor Steenbergen na twee duels nog met lege handen staat.

Thuiswedstrijd

Zondag a.s. wacht wederom een thuiswedstrijd, deze keer tegen Philippine uit Zeeuws Vlaanderen. De Zeeuwen verloren hun eerste wedstrijd net als Steenbergen met 1-0 maar wonnen afgelopen zondag thuis van Virtus met 3-0.
Als Steenbergen ook nu weer met dezelfde instelling kan spelen als tegen Roosendaal moet een goed resultaat naar onze mening tot de mogelijkheden behoren.

Uitslagen en programma

Uitslagen en programma senioren van zaterdag 29 en zondag 30 september: Dosko zaterdag 2 - Steenbergen zaterdag 2: 4-0; Steenbergen zaterdag 4 - DVO’60 zaterdag 7 1-1. Steenbergen 1 – Roosendaal: 1 1-2; Steenbergen 2 - Unitas’30 2: 2-4; Steenbergen 3 - Achtmaal 2: 5-0.
Wedstrijdprogramma senioren voor zaterdag 6 oktober: Steenbergen zaterdag 2 - Grenswachters zaterdag 2, aanvang 15.15 uur; Steenbergen zaterdag 3 – Noad’67 zaterdag 4, aanvang 15.15 uur; Oranje blauw’14 zaterdag 1 - Steenbergen zaterdag 4, aanvang 14.30 uur. Wedstrijdprogramma senioren voor zondag 7 oktober: Steenbergen 1 - Philippine 1, aanvang 14.30 uur; Steenbergen 2 – Sc Gastel 3, aanvang 11.30 uur;
Steenbergen 3 - Roosendaal 5, aanvang 11.30 uur; Steenbergen dames – Fc Moerstraten dames, aanvang 11.30 uur.