donderdag 11 oktober 2018, 18:49

Nieuwe pinautomaat Nieuw-Vossemeer op 27 november in gebruik

NIEUW-VOSSEMEER – Rabobank Zuidwest-Brabant laat weten dat de nieuwe pinbox die op het plein bij De Vossemeren komt op dinsdag 27 november in gebruik wordt genomen. Daar zullen veel inwoners van Vossemeer blij mee zijn, al zorgen alternatieve betalingsmethoden ervoor dat het gebruik van contant geld drastisch verminderd.

Richard van Diest, Directeur Particulieren en Private Banking, is blij dat de pinbox er nu definitief komt. “We begrijpen dat, ondanks dat er tegenwoordig (veiligere) alternatieve betaalmogelijkheden zijn, het sluiten van de geldautomaat in de Achterstraat erg vervelend is geweest voor de inwoners van Nieuw-Vossemeer. We zijn dan ook na de sluiting direct op zoek gegaan naar een passend alternatief. Het was een lange weg, maar gelukkig met een positieve afloop. Volgende maand kan via onze pinbox weer geld opgenomen worden in Nieuw-Vossemeer.”

Langdurig traject

Het hele traject rond de nieuwe automaat heeft bijna een jaar geduurd. Dit is in overleg gegaan met de dorpsraad, de KBO en gemeente Steenbergen. Diverse locaties passeerden daarbij de revue, waaronder die van de Vossenburcht. Uiteindelijk besloot het bestuur van dit gemeenschapshuis dat de veiligheid teveel in het gedrang kwam en men zag van deze optie af.

Andere mogelijkheden

Ondanks de opening van de pinbox neemt het gebruik van contant geld steeds verder af. Dat weet Rabobank als geen ander. “Veel van onze klanten hebben de weg gevonden naar andere betaalmogelijkheden zoals onze Rabo bankieren app. Die zorgt voor heel wat gemak en maakt het mogelijk om zelf tal van bankzaken te regelen zonder naar de bank te komen”, vertelt Van Diest. Hij wijst erop dat klanten van de bank met plezier persoonlijk worden ontvangen in de bank. “En als het niet mogelijk is om naar een van onze vestigingen te komen, dan komen onze lokale medewerkers thuis langs voor een advies op maat. Bijvoorbeeld bij het aanvragen van een hypotheek of voor hulp bij internetbankieren”.

Uit de Steenbergse Courant