Afbeelding
zondag 25 november 2018, 17:29

Pietenband zorgt voor spetterend muzikaal feest in De Vaert

WELBERG – Sinterklaas en zijn Pietermannen zijn vanmiddag duurzaam ontvangen op kerkdorp Welberg. Na De Heen, Steenbergen, Nieuw-Vossemeer, Kruisland en gistermiddag Dinteloord, maakt de Sint daarmee het sextet aan kernen compleet. En om in de muzieksfeer te blijven: het werd ook een muzikaal spektakel in gemeenschapshuis De Vaert, waar de rondrit over Welberg voor Sinterklaas eindigde.

De Sint werd onthaald op het terrein van sportclub Welberg aan de Hoogstraat. Hier gaf Ontspanning Vereniging Welberg de intocht een duurzaam tintje. Dat begon met een mini-lesje hedendaagse afvalscheiding zo leek het, want de containers op een gemeentelijk vrachtwagentje hadden toch duidelijk de teksten Plastic, Papier en Restafval als opdruk. Uit de containers kwamen echter Pieten en gelukkig verscheen ook de Sint ten tonele. Onder muzikale begeleiding werd een kleine rondtoer gemaakt.

Een tablet voor de Sint

Deze eindigde in gemeenschapshuis De Vaert. Hier kwamen twee van de jonge Pieten op het idee om Sinterklaas wat bij de tijd te brengen. Nu moest het maar eens klaar zijn met dat ouderwetse boek van de Sint. Tijd voor een middel dat past bij de hedendaagse techniek. Tijd voor een tablet, waarop alle benodigde data – lees gegevens over alle kleine kinderen – eenvoudig en snel toegankelijk zouden zijn. Helaas ging het een beetje mis. De tablet overleefde een val niet en dat zorgde voor lichte paniek.

Het boek van Sinterklaas

Gelukkig had hoofdpiet het echte boek van Sinterklaas nog meegenomen en kon het Sinterklaasfeest als vanouds doorgang vinden. Tijd dus ook voor een vrolijke noot en dat liet de Pietenband zich geen twee maal zeggen. Het werd een waar muzikaal spektakel.  

Tekst en foto’s: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant