dinsdag 4 december 2018, 18:00

Jaarconcert Volharding gaat zorgen voor zand tussen de tenen bij de muzikanten

STEENBERGEN – Het jaarconcert van Volharding belooft ook dit jaar een spektakel te worden. Een spektakel met een stevig nautisch tintje, want het thema van dit inmiddels 25e jaarconcert is ‘Concert aan Zee’. Dat betekent dat ontmoetingscentrum ’t Cromwiel een weekend lang - op 8 en 9 december – eigenlijk strandpaviljoen ‘Het zandschepje’ zou moeten heten, of anders op zijn minst ‘De Zeemeermin’.

Kapitein-dirigent Walter Siol geeft aan dat zijn orkest in volle vaart repeteert om volledig op koers te geraken. “We geven met onze jaarconcert een knipoog richting ‘Steenbergen aan Zee’. Voor het komende concert is heus geen zwemkleding verplicht hoor. Wij spelen muziek die refereert aan de zee. Zo brengen we filmmuziek uit ‘De Titanic’ en spelen we nummer van de Beach Boys. Maar ook ‘Lopen op het water’ van Marco Borsato en Citta staat op het programma. Dit zal worden vertolkt door Jamey van Veldhoven en Erik Raymaekers. Daarnaast zal bijvoorbeeld ‘Zoutelande’ van Bluf niet ontbreken. Ook Jong Volharding met de reunisten zullen in dit 25e jaarconcert prachtig van zich laten horen. Zij brengen muziekstukken als ‘Battle Pirates of the Carribean’ en The Little Mermaid”.Het Klein Orkest staat onder leiding van Bas Abbenhuis en van hen komt onder andere ‘Smoke on the water’ en ‘Beyond the Sea’. In het logboek staat een optreden van The Persi Swingcollective onder leiding van Daan Bogers genoteerd. Diverse muziekstukken met ook zang van Karen Veenstra.

Zondag: een tweede dagje strand

Zondag opent voorzitter Marianne Zaat net als zaterdag het concert waarbij de Volharding jongeren hun inbreng hebben. Om 14:00 uur start ‘Het geheim van het verdwenen vaandel’ met maar liefst 20 muziekstukken onder leiding van Claudia de Groen. Daarbij komen de Muziek Maten, de Muzieketiers en de Spelenderwijs schoolorkesten ruim aan bod. Na de pauze treedt de percussiegroep op onder leiding van Cai Bouwens en vervolgens zal Jong Volharding het strandconcert passend afsluiten. Dansgroep Sjappoo, de percussiegroep en zanger Marloes Kole zijn dan te horen en te zien. Het publiek wordt na afloop getrakteerd op een ansichtkaart ‘Een Leven Lang Muziek’ die Toon van Drunen ontwierp en waarop alle info staat over de activiteiten in 2019 die in het teken staan van 175 jaar Volharding Steenbergen.

De kaartverkoop van het Volharding Jaarconcert is inmiddels gestart. Kaarten kosten in voorverkoop voor de zaterdag 8 euro en voor de zondag 6 euro. Ze zijn verkrijgbaar bij Primera De Gilles in de Kaaistraat.

Uit de Steenbergse Courant