maandag 10 december 2018, 14:30

Kerstactie Lions Steenbergen: koffie voor de voedselbanken

STEENBERGEN - In de gemeente Steenbergen zal Lions Club Steenbergen, net als vorige jaren, Douwe Egberts waardepunten inzamelen voor het goede doel. Deze punten worden bij Douwe Egberts verzilverd voor pakken koffie voor de voedselbank. Deze landelijke Lions kerstactie leverde vorig jaar zo’n 90.000 pakken koffie op.

Meer dan 5.000 vrijwilligers, verdeeld over ruim 90 Lions Clubs, doen mee met deze kerstactie die tot eind december zal duren. Voor iedere 600 punten, levert Douwe Egberts 1 pak koffie aan de voedselbank.

Inzamelpunten

Er zijn meer dan 600 inzamelpunten door het gehele land. In onze gemeente staan de dozen bij: Albert Heijn in Steenbergen en Dinteloord, bij Schrauwen in Kruisland en bij de Spar in Nieuw Vossemeer. De dozen zijn op 6 december geplaatst en worden op 31 december weer opgehaald, waarna leden van Lions Club Steenbergen de punten gaan tellen.

In Nederland leeft nog ruim een miljoen mensen (waarvan ongeveer 35.000 kinderen) onder de armoedegrens. Deze mensen komen in aanmerking voor voedselpakketten van de Voedselbank in hun buurt.
“Maar koffie bederft niet en wordt dan ook maar zelden aangeboden door supermarkten en andere toeleveranciers. En als je van 40 euro in de week moet rondkomen is een pak koffie vaak veel te duur”, zo constateert Lions Club Steenbergen.

Oud en vreemd geld

Naast deze actie zamelt Lions Club Steenbergen ook oud en vreemd geld in voor oogoperaties in de Derde Wereld. De Wilde Ganzen verhogen het ingezamelde bedrag met 50%. Vorig jaar haalden de Lions met deze actie ruim 125.000 euro op, goed voor ruim 6.000 staaroperaties in de Derde Wereld. De zuil voor het vreemd geld staat op 16 december in de Gummaruskerk, waar de Lions op die dag een kerstmarkt organiseren. Ook hier kunnen waardepunten worden ingeleverd.

Uit de Steenbergse Courant