Afbeelding
vrijdag 21 december 2018, 17:53

Politie startte forensisch onderzoek naar nachtelijke schuurbrand Irisstraat

STEENBERGEN – Vanochtend vroeg om 4:21 werd een brand gemeld aan een schuurtje bij een woning in de Irisstraat. KijkopSteenbergen.nl maakte daarvan rond de klok van vijf uur melding, nadat fotograaf Peet Dalmeijer een foto van de brand doorstuurde. Toen werd reeds aangenomen dat het opnieuw een geval van brandstichting is. Het afgelopen jaar maakte de wijk Zuid diverse brandstichtingen mee.

Vandaag heeft de politie forensisch onderzoek verricht naar de oorzaak van de schuurbrand. Er werden door een onderzoeker monsters genomen om te ontdekken of er brandversnellers zijn gebruikt. Fotograaf Peet Dalmeijer maakte tijdens het onderzoek de foto’s die bij dit bericht worden gepubliceerd. Een onderzoeker wees hem op het feit dat de schutting bij de schuur aan de buitenzijde niet verbrand is, wat kan duiden op brandstichting van binnenuit.

De getroffen bewoner gaf aan dat de schutting aanvankelijk met een kunststof touw aan de schuur geborgd was. Twee weken geleden ontdekte hij dat het touw ’s nachts was doorgebrand, mogelijk een eerdere poging tot brandstichting. 

Vragen over verdwenen brandkranen

Raadslid Edwin Maas (Gewoon Lokaal!) is vandaag benaderd met een verontruste reactie van een omwonende. Die gaf aan te zijn opgeschrikt voor de brand en dat bleek dat de brandweer naarstig op zoek was naar brandkranen, die volgens een tekening aanwezig zouden moeten zijn. Het bleek volgens de omwonende de brandkranten bij aan de straatzijde van de huizen met oneven huisnummers zijn verdwenen.

Foto’s: Peet Dalmeijer © 2018

Maas stuurde direct vragen naar het college van burgemeester en wethouders. Hij vraagt zich af waarom de kranen zijn weggehaald en waarom de brandweer hier niet van op de hoogte was. Ook wil het raadslid weten wanneer de brandkranen terugkomen en of er een actuele brandkranenlijst naar de brandweer kan worden gestuurd. Verder vraagt Edwin Maas het college of er nog meer straten en plaatsen in de gemeente Steenbergen zijn waar brandkranen zijn verdwenen. Hij dringt gezien de urgentie aan op spoed.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant