Afbeelding
zondag 13 januari 2019, 10:30

Buiten de Veste 2 heeft economische wind in de zeilen

STEENBERGEN – Hoewel er nog geen mens woont, is het iedere dag druk op Buiten de Veste 2, de nieuwbouwwijk achter het Steenbergse gemeentehuis. Heipalen verdwijnen in de grond, funderingen worden gestort en de eerste woningen zijn zelfs al verrezen. Rond deze tijd volgend jaar zijn de nog lege bouwpercelen grotendeels ingevuld met huur- en koopwoningen van allerlei pluimage en prijsklassen. De huizenmarkt heeft de economische wind in de zeilen en dat is te merken.

Zo ook bij Maas-Jacobs Vastgoed BV dat in samenwerking met Somnium Real Estate het Mauritz Kwartier ontwikkelt. Het omvat acht patiowoningen, acht twee-onder-één-kappers (samen zestien woningen) en twee vrijstaande woningen. Voor de laatste twee varianten geldt een verkoopdrempel van 70%. Voor tien woningen is inmiddels een contract ondertekend en dat is naar volle tevredenheid van Ronald van Hooijdonk, projectontwikkelaar bij Maas-Jacobs. “Nog dit kwartaal nemen we een definitieve beslissing over wanneer we beginnen met de bouw en ik denk dat die niet lang meer op zich zal laten wachten.” De patiowoningen zijn pas eind november in de verkoop gegaan, maar ook daarvan is de helft al in optie. “We hebben er alle vertrouwen in dat de rest in 2019 volgt.”

Stadsboerderij

Een nog groter optimisme treffen we bij Memo Projectonwikkeling en vastgoedontwikkelaar De Langen & van den Berg. Samen ontwikkelen zij de Stadsboerderij Buiten de Veste met ruimte voor 23 luxe en duurzame appartementen. “Bijna alles is verkocht en de laatste appartementen staan in optie,” aldus Joost Meerman van Memo. “De vergunning wordt volgende week ingediend bij de gemeente, maar dat is nog slechts een formaliteit. De planning om eind tweede kwartaal te beginnen gaan we redden.”

Up-to-date

Langs de Oost-Havendijk biedt Brummelhuis vijf kavels met vrijstaande woningen aan. Door de overname van dit project na het faillissement van Zeebra Bouw eind vorig jaar heeft het proces enige vertraging opgelopen. “Maar sinds deze week zijn wij weer up-to-date en zijn de kavels in de vernieuwde verkoop gegaan,“ aldus een woordvoerder. “De markt is goed dus we hopen binnen enkele maanden kopers te hebben.”

Gezellig wijkje

Bouwbedrijf Schrijver bouwt twee twee-onder-een-kappers (vier woningen) en twaalf levensloopbestendige woningen. “Eind vorig jaar zijn we begonnen met het heiwerk en deze week is de fundering gestort,” vertelt Peter Ventevogel van Schrijver. “In september leveren we het eerste blok met drie woningen op waarna de rest snel volgt. De verkoop ging heel snel, daar stonden we wel van te kijken.” De toekomstige buurtbewoners hebben elkaar al ontmoet. “Het belooft een gezellig wijkje re worden.”

Voorspoedig

Gistermiddag verzorgden projectaannemer Van Agtmaal en wethouder Wilma Baartmans de start van de bouw van negentien middeldure huurwoningen aan de Vesting en Lunet. Dit gebeurde met de ‘installatie’ van een zonnepaneel op een van de woningen. De wethouder is opgetogen over de voortgang in de wijk. “De bouw gaat voorspoedig. Er werd tegen ons gezegd dat de eerste woningen er in december zouden staan en die staan er inderdaad ook. Dat is snel.” De woningen, in eigendom van Credit Linked Vastgoed zijn nog niet in de verhuur. Dat gaat binnenkort wel gebeuren aldus makelaar Buuron-Kuipers. Wie belangstelling heeft, kan zich hier alvast melden.

Gat

Het enige gat in de wijk is de locatie waar Stadlander de zogenaamde Finch-woningen zou bouwen. Nadat de coöperatie zich hiervan terugtrok meldden diverse belangstellenden zich voor de bouw van soortgelijke tiny houses. Hieruit is nog geen keuze gemaakt. 

Door: Dasja Abresch

Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant