Afbeelding
dinsdag 22 januari 2019, 09:00

D66 kijkt naar Middenvest - Onzin zegt voorzitter Loze Vissertje

STEENBERGEN – Fractievoorzitter Tim Huisman van D66 heeft richting griffier Lenneke van der Meer vragen gestuurd inzake de Middenvest. Onbegrijpelijk en niets aan de hand zo vindt de voorzitter van visvereniging ‘t Loze Vissertje. “Het is al langer bekend dat de Middenvest pas in 2020 wordt uitgebaggerd. Wij houden in 2019 daar het Steenbergse kampioenschap”. 

Volgens Huisman krijgt D66 signalen dat deze nog niet is uitgebaggerd en nog niet is voorzien van nieuwe beschoeiing. Volgens de partij zou dit deze winter gebeuren. D66 wil weten wanneer het uitbaggeren dan wel gaat beginnen, wanneer de beschoeiing wordt aangepakt en hoe e.e.a. wordt gecommuniceerd naar de inwoners. Ze stelt dat dit ‘vervelend is voor de vissers die er hun dobber uitgooien’ en dat het ‘aanzicht van de vest niet positief is’.

“Niets aan de hand”

“Wij hebben in de afgelopen periode regelmatig overleg gehad met de behandelend ambtenaar van de gemeente Steenbergen. Zij heeft ons steeds keurig op de hoogte gehouden van de planning voor het uitbaggeren en beschoeien van de Middenvest. Er is dus helemaal niets aan de hand. Dit soort vragen schept verwarring. Er is goed overleg met de gemeente. Wij houden op 8 juni dit jaar het Steenbergs kampioenschap en het baggeren is gepland voor 2020”, zo reageert voorzitter Ad van Elzakker van het Loze Vissertje op dit bericht. De visvereniging heeft het visrecht voor de Middenvest. 

Uit de Steenbergse Courant