Afbeelding
zaterdag 23 februari 2019, 13:00

Jubilarissen Vrouwen van Nu gehuldigd

WELBERG – Woensdagavond zette coördinator Joke Engels van Vrouwen van Nu afdeling Steenbergen tijdens de jaarvergadering in gemeenschapshuis De Vaert twee bijzondere jubilarissen letterlijk in de bloemetjes.

Mevrouw Janneke Koert (87) werd gehuldigd vanwege haar 65-jarige lidmaatschap. Als pasgetrouwde vrouw van 22 kwam ze bij de Steenbergse Plattelandsvrouwen. Ze werd geïntroduceerd door haar moeder, een van de oprichters van de Steenbergse afdeling. “Janneke Koert is een breed geïnteresseerde vrouw die van reizen houdt, met plezier tuiniert en geniet van haar vijf kinderen, 14 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen die ze graag volgt via Facebook. Vorige week heeft ze nog met ons gebowld en genoten van de erop volgende high tea”, aldus Joke Engels.

En over de andere jubilaris Janna Visser zegt ze: “Janna werd in 1969 lid van de Bond van Plattelandsvrouwen in Zoetermeer. Ze hadden daar een boerderij. Nadat deze werd onteigend vanwege de groei van de plaats kwam Janna Visser naar De Heen. Ze werd hier een actieve Plattelands vrouw. In de jaren 80 was ze bestuurslid. Ze verzorgde ook cursussen die destijds belangrijk waren voor de ontwikkeling van de vrouw. Janna is nu 50 jaar lid van de Vrouwen van Nu”.

Beide jubilarissen kregen fraaie bloemen en een attentie.  

Uit de Steenbergse Courant