Afbeelding
dinsdag 12 maart 2019, 10:00

Broodafdeling AH Achterberg digitaal aangestuurd

STEENBERGEN – Het ‘Versplein’ in de supermarkt van Albert Heijn Achterberg kreeg vorige week een facelift. En dat niet alleen, de broodafdeling wordt digitaal aangestuurd waardoor het bakken geheel wordt afgestemd op de klantenstroom en de producten nog verser kunnen worden geleverd.

“De aansturing van de bakkerij gebeurt nu via een tablet”, vertelt assistent supermarkt manager Carina Goudzwaard. Ons bakteam ziet dan precies wanneer, hoeveel en welke producten moeten worden gebakken. Die zijn dan op het juiste moment gereed en helemaal afgestemd op de klantenstroom. Daarnaast weet het systeem precies wanneer de piekmomenten zijn en worden de hoeveelheden aangepast op de behoefte”.

Proeverijen

Ook op de afdeling kaas en vleeswaren op het Versplein zijn zaken aangepast. “De ombouw boven de afdelingen is landelijk nu hetzelfde. Dit verhoogt de herkenning bij onze klanten. De komende weken wordt de aanpassing gecompleteerd en worden de verkoopmeubels vernieuwd en verplaatst. Op het Versplein ontstaat dan meer ruimte voor bijvoorbeeld proeverijen. En we kunnen ook meer informatie geven over de lokale leveranciers waarmee we werken”, aldus Carina Goudzwaard. Albert Heijn Achterberg werkt namelijk prettig samen met leveranciers uit de naaste omgeving.

Uit de Steenbergse Courant