Afbeelding
vrijdag 22 maart 2019, 17:30

Gummarus winnaar eerste voorronde Scholendebat

STEENBERGEN – De Steenbergse Gummarusschool is in elk opzicht de winnaar van de eerste voorronde van het Scholendebat 2019. Joanie Welleman, Tess van der Holst en Bente van der Weegen wisten hun idee om jongeren aan het bewegen te krijgen het best voor het voetlicht te krijgen en veroverden een plaatsje in de finale. Joanie kreeg bovendien de titel beste debater van de dag toebedeeld.

Met het idee om het trimbosje aan de Krommeweg in Steenbergen te transformeren tot een speeltuin voor kinderen van alle leeftijden, verleidde de Gummarus zowel de publieksjury als de vakjury. Zij moesten het in het debat opnemen tegen de collega’s van de Dinteloordse Regenboog die een Challenge-app bedachten en die van de Steenbergse De Nieuwe Veste die meer brood zagen in het ontwikkelen van een Beweeglespakket voor scholen. De leerlingen van de Welbergse Pius X zagen een Speurtocht-app als een goede manier om de jeugd in beweging te krijgen.

Vragen en tips

De jury, bestaande uit havenmeester Dirk-Jan van Weezel, Pascale van Zuylen van bibliotheek Markiezaat en Erica Knop van de gemeente Steenbergen, had veel vragen en tips voor de bedenkers van de Steenbergse Tuin maar vond desalniettemin het plan het beste. Door de correcte manier waarop Joanie Welleman messcherpe vragen stelde en antwoorden gaf, maakte zij dusdanig veel indruk dat de jury haar tot de beste debater van de dag kroonde.

Op 10 mei is de finale van het Scholendebat. De winnaar krijgt 2500 euro om het idee te verwezenlijken.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant