Afbeelding
zondag 24 maart 2019, 09:36

Met dank aan de vrijwilligers: omgeving is een poosje extra schoon

STEENBERGEN – De landelijke Opschoon Dag is in de gemeente Steenbergen een landelijke opschoonweek geweest. Dankzij de inzet van de vrijwilligers, waaronder ook een groot aantal scholieren, is de gemeente weer een poosje extra schoon.

Het is helaas ijdele hoop om te bedenken dat de ‘vervuilers’ toch zouden moeten inzien dat het afval dat ze gewoonweg dumpen in een afvalbak hoort: de vele blikjes, verpakkingen, frietzakken en -bakken, lege dozen, restanten van maaltijden, luiers, papier, flessen, potjes, autobanden en noem het maar op.

In actie

Deze week beet basisschool De Nieuwe Veste het spits af op woensdagochtend, kwamen leerlingen van basisscholen Merijntje(Nieuw-Vossemeer) en De Regenboog (Dinteloord) donderdag in actie, op vrijdag gevolgd door Pius X (Welberg), de Zonneberg (Kruisland) en de Groen van Prinsterer (Dinteloord).

Op zaterdag waren Dorpsraad en vrijwilligers Welberg actief (foto 1), maar ook buurtvereniging De Notenkrakers, wijkvereniging ’t Drievierde (overige foto’s), bewoners Oude Heijdijk en de leden van Wildbeheereenheid Steenbergen.
Aanstaande maandag komen de leerlingen van ’t R@velijn in actie.

Een Pluim en een trap onder het achterwerk

Alle vrijwilligers die hun handen uit de mouwen staken verdienen een grote pluim, de veroorzakers van het zwerfafval een flinke trap onder het achterwerk.

Foto vrijwilligers Welberg : Peter Vermeulen © Steenbergse Courant
Foto vrijwilligers ‘t Drievierde: Ad Vermeulen ©

Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant