Afbeelding
dinsdag 14 mei 2019, 16:00

Zaterdag 18 mei: Carnavalsvereniging ’t Vosse-ol viert zestigste verjaardag met Impakt en Showtime

NIEUW-VOSSEMEER – Volgende week zaterdag 18 mei is het groot feest in Nieuw-Vossemeer. Carnavalsvereniging ’t Vosse-ol viert dan haar zestigste verjaardag en geeft een verjaardagspartijtje van formaat. Zonder dweilbands of polonaise maar wel met ‘Impakt’. De negenkoppige allround-coversensatie treedt op op het terrein van de familie Van Tilburg aan de Stoofweg 9 in Nieuw-Vossemeer. Ook dj Showtime draait daar het dak d’raf.

Hoewel het een goed gebruik is dat alle organisaties die ‘carnaval’ in de titel hebben flink uitpakken bij iedere elfde verjaardag, vonden de Vosse-ollers hun zestigste levensjaar een gelegenheid die niet zonder rumoer voorbij mocht gaan. “We hebben best een pittig jaar achter de rug,” vertelt voorzitter Giscard van Tilburg. “We hebben alle zeilen bij moeten zetten om van carnaval 2019 een succes te maken. We kunnen zonder overdrijven stellen dat dat gelukt is. In combinatie met ons jubileum vonden we dat een hele goede reden om een mooi feest te vieren.”

Eretitel

In 1959 namen enkele dorpsbewoners het initiatief om, in navolging van buurman Bergen op Zoom, een voorzichtig begin te maken met de carnavalsviering. Eerst alleen met een kindermiddag maar nadat dit een doorslaand succes werd, pakte men door met een grotere opzet van het feest. Ook werd toen de naam van de carnavalsstichting ‘t Vosse-ol vastgelegd en kregen de bewoners van de, toen nog zelfstandig, gemeente de eretitel “Voskes en Vossinekes”.

Nog lang geen pint achter

Dat is inmiddels dus zestig jaar geleden, maar om maar met het motto van 1981 te spreken: Ze zetten d’r nog lang geen pint achter in ‘t Vosse-ol. Anno 2019 bestaat het bestuur uit voorzitter Giscard van Tilburg, secretaris Reinier de Jong, penningmeester Mischa Weerwa en de bestuursleden Ruud van de Beemd en Peter Muilwijk.

Voorverkoop

Kaarten voor het muzikale evenement kosten slechts 11 euro en zijn zelfs nog goedkoper (9 euro) in  de voorverkoop. Op Nieuw-Vossemeer te koop bij Spar Prop, kapsalon Bij Marieke, restaurant ’t  Wagenhuis en restaurant-bowling De Praeter, in Steenbergen bij restaurant De Watertoren en in Oud-Vossemeer bij restaurant Huys van Roosevelt.

Door: Dasja Abresch

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant