Afbeelding
maandag 3 juni 2019, 09:11

Warmte speelde Welbergse Braderie parten

WELBERG - Gisterochtend, zondagmorgen 2 juni ging de jaarlijkse braderie weer van start. Een flink aantal kramen stond opgesteld met een veelvoud aan koopwaar. Kleine en grote kramen met kleding in alle modellen en prijsklassen. Ook kramen met telefoonhoesjes, tassen en modelauto’s. Alles  in een ronde opgesteld zodat er een rondwandeling gemaakt kon worden.

Muzikale omlijsting

En tussen de kramen door waren kinderen bezig hun oude speelgoed te gelde te maken. Onder toeziend oog van vader en moeder. Alles omlijst door muziek van o.a. D’n Dweilberg en met veel vrolijkheid op een stralende (iets te) warme voorjaar-zomerdag waarbij de thermometer temperaturen van boven de 30 graden aangaf..

Ondernemer Mohamed (wil niet met achternaam en foto in de krant) geeft aan: “het is te warm vandaag en mensen genieten van een lang weekend en dan is een jaarmarkt niet het meest voor de hand liggend, ik kan het de mensen niet kwalijk nemen”.

Te warm maar wel gezellig

En inderdaad, druk werd het niet. Maar zoals altijd in de Welberg, gezelligheid is er wel. Bij het dorpscafé Koch werden goede zaken gedaan tijdens dit dorstige weer. Een feestelijk weekend dat samen met de sportactiviteiten op het terrein van sc Welberg ondanks het tegenvallend braderiebezoek geslaagd kan worden genoemd. Om half 4 begonnen de eerste koopmannen hun waar weer in te pakken, voor hen was de braderie waarschijnlijk minder geslaagd.

Eendjesrace.

Gedurende de dag konden de mensen een gokje wagen. OVW (Ontspanning Voor Welberg) ‘verkocht’ voor het luttele bedrag van € 2,00 plastic eendjes die aan het einde van de Braderie-dag, te water werden gelaten. En voor wiens eendje het eerst over de eindstreep ‘zwom’ was er zoals elk jaar weer een leuke prijs beschikbaar. Met de opbrengst van deze loterij zet OVW zich in voor het welzijn van de Welberg. Omdat er maar ‘eendje’ kan winnen ging de prijs naar de Welbergse Sharon.

Tekst en foto’s Jan Koopman © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant