Afbeelding
maandag 10 juni 2019, 13:38

Laffe actie tijdens Roparun verpest positieve sfeer niet

STEENBERGEN – “Ik kan er gewoon met mijn hoofd niet bij dat er mensen zijn die dit verzinnen. Wat een ontzettend laffe actie.” Het zijn de woorden van een zeer boze burgemeester Ruud van den Belt in reactie op de punaises die enkele idioten op het parcours van de Roparun uitstrooiden. De burgervader benadrukt echter dat het incident ondergeschikt is aan de positieve en optimistische sfeer die vanochtend overheersten bij de doorkomst van de Roparun door Steenbergen en Dinteloord.

Er waren veel inwoners op de been om de deelnemers aan de estafetteloop een warm welkom te heten. De ondoordachte daden van de saboteurs leverden gelukkig geen persoonlijk letsel, maar wel vertraging op als gevolg van diverse lekke banden.

“Gelukkig overheerste de positieve sfeer vanmorgen en hebben we als gemeenschap de deelnemers een warm welkom kunnen geven. Ik maak een heel diepe buiging voor alle sportievelingen die meedoen aan deze loop om zo een bijdrage te leveren aan de strijd tegen kanker. In het bijzonder ben ik natuurlijk heel trots op de deelnemende teams uit onze eigen gemeente” aldus burgemeester Van den Belt.  

Rode loper uit

De rode loper ging uit voor de lopers en fietsers in zowel Steenbergen als in Dinteloord. De doorkomstcomités hadden hun best gedaan om een feestelijke doorkomst in onze gemeente mogelijk te maken. Gelukkig konden de deelnemers na een korte omleiding het parcours weer vervolgen. Burgemeester Van den Belt:  “Veel complimenten voor de organiserende comités en de enthousiaste  supporters. Chapeau!”

Hart onder de riem steken

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. In teamverband halen deelnemers geld op voor mensen met kanker. Elk team bestaat - naast een aantal lopers - uit minimaal twee fietsers die voor begeleiding zorgen.

Burgemeester Van den Belt brengt zelf later deze week een bezoek aan het Prinses Máxima Centrum in Utrecht waar kinderchirurg Kees van de Ven uit Steenbergen kinderen met kanker behandelt. Met het bezoek wil de burgemeester hem een hart onder de riem steken.

Uit de Steenbergse Courant