Afbeelding
dinsdag 25 juni 2019, 17:30

Van Leeuwen Transport 25 jaar onderweg

STEENBERGEN – Afgelopen zaterdag vierde het Steenbergse Van Leeuwen Transport haar 25-jarig bestaan. Dat werd een mooi feest waarbij natuurlijk ook even werd teruggeblikt op de afgelopen kwart eeuw. Van Leeuwen Transport werd opgericht door Kees van Leeuwen, die, woonachtig met echtgenote Paula op de Heensemolen, van huis uit startte met zijn eerste eigen vrachtwagen. In de jaren erna groeide het bedrijf – met ook de toetreding van zoons Barry en Dennis – flink uit. Inmiddels rijden 18 vrachtauto’s in voornamelijk containervervoer en is de dienstverlening uitgebreid met op- en overslag.

Kees van Leeuwen startte dus in 1994 en zag enkele jaren zijn kans schoon toen hij industriegrond aankocht op industrieterrein Reinierpolder 1. Hierna groeide het bedrijf en na toetreding van zonen Barry en Dennis werd de dienstverlening uitgebreid met op- en overslag. In het magazijn dat meer dan 10.000 m2 groot is, worden goederen niet alleen opgeslagen, maar ook ompakt, verpakt en verdeeld. Ook verzorgt Van Leeuwen voorraadbeheer, orderverwerking en kwaliteitscontrole voor een groot aantal klanten in diverse branches. Jaarlijks worden zo’n 4000 containers verwerkt. Van Leeuwen is door hard werken de crisisjaren doorgekomen en maakt nu weer betere tijden door. Het transportbedrijf is centraal gelegen tussen de wereldhavens Rotterdam en Antwerpen en dat is een strategische plek voor het transport van en naar deze gebieden. Ook verzorgt Van Leeuwen internationaal transport. De bedrijfsactiviteiten zijn inmiddels uitgebreid met de overname van De 3 Koningen, een bedrijf dat dienstverlening biedt aan de grote tuindersbedrijven in deze regio.

Feestavond

Zaterdagavond werd het feest met alle medewerkers gezellig gevierd. Kees en Paula van Leeuwen kregen bij deze gelegenheid van de medewerkers naast een bedrukte spiegel, een houten molen die refereerde aan de oorsprong van het bedrijf ook een bloembak in de vorm van een vrachtwagen. Tijdens de feestavond werd ook Sinyo in het zonnetje gezet. Deze trouwe medewerker kwam destijds als knaapje ‘aanwaaien’ en verzorgt ondanks zijn verstandelijke beperking al vele jarenlang heel trouw en met veel inzet tal van onderhoudszaken.

Foto’s: Het team van Van Leeuwen Transport, met natuurlijk ook Kees en Paula van Leeuwen met zoons Barry en Dennis en hun echtgenotes.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant