Afbeelding
zondag 7 juli 2019, 16:55

Lattentrappers zamelen geld in voor het goede doel

DINTELOORD – Met een 24 uur durend voetbaltoernooi zamelden de Lattentrappers geld in voor het goede doel. Dit jaar viel de eer te beurt aan Stichting het Raakt U. Deze stichting zet zich in voor kinderen en jongvolwassenen met een beperking. Het toernooi leverde maar liefst € 7050,25 op.

Sportiviteit staat voorop

Ze organiseren het toernooi al 8 jaar, bij de Buitelstee en deels tegelijk met het beachvolleybaltoernooi. Erik Bolluijt stond zaterdagmorgen opvallend fris naast het zwembad. Samen met Dennis van Agtmaal en de overige leden van de Lattrappers had hij er al een lange nacht opzitten. Vrijdagavond om klokslag 8 uur was hun team de uitdaging met 24 andere teams aangegaan. 24 uur, elk uur een andere tegenstander. “We wisselen natuurlijk wel regelmatig van spelers. Al onze mannen en vrouwen komen aan de beurt. Het is zwaar, maar vreselijk gezellig.” Legt Erik uit. In het zwembad, speciaal voor de gelegenheid geplaatst, genieten deelnemers van het heerlijke weer, de verkoeling en in een enkel geval, een drankje. Op het veld vóór de Buitelstee is een minicamping ingericht. “Enkele deelnemende teams vroegen ons een paar jaar geleden of ze ergens konden overnachten. Zo is het idee ontstaan. Nu zetten we zelf een aantal tenten op, heerlijk om even te relaxen.” volgens  Erik. In tegenstelling tot de relaxte sfeer buiten, gaat het er binnen sportief aan toe. Het blijft tenslotte een voetbaltoernooi. Zonder scheids. Sportiviteit staat bij iedereen voorop.

We voetballen voor het goede doel

Tegen de klok van acht uur, als het toernooi er bijna opzit, stromen de bezoekers de sporthal binnen. De laatste seconden worden samen afgeteld en dan stroomt het veld onder luid gejuich vol. Spelers vallen elkaar in de armen, hier en daar vloeit een traantje. Het is wéér gelukt. Als alle spelers zich hebben opgeknapt neemt voorzitter Dennis van Agtmaal de microfoon in handen. “Allereerst hartelijk dank aan iedereen die dit evenement tot een succes heeft gemaakt” spreekt hij. “We mogen terugkijken op een zeer geslaagd toernooi.” Ieder jaar kiezen de Lattentrappers een goed doel om de opbrengst aan te schenken, dit jaar viel de keuze op de stichting het Raakt U. “De stichting verzorgt uitstapjes voor kinderen en jong volwassenen met een beperking. Het doel is om zowel het kind als de familie een onbezorgd dagje uit te geven. Even weg van alle zorgen.” licht Dennis de keuze voor de stichting toe. Na de trekking van de loterij, ook een middel om de cheque te spekken, is het zover. Samen met 2 vertegenwoordigers van de Stichting het Raakt U maakt hij de envelop open. Een applaus klinkt, het toernooi van de Lattentrappers heeft maar liefst € 7050,25 opgeleverd!

Tekst: Tineke Feskens  Foto’s: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant