Afbeelding
donderdag 18 juli 2019, 14:12

D66: Communicatie rond afsluiting wegen niet optimaal

STEENBERGEN/WELBERG – Terwijl veel mensen zomervakantie vieren, wordt er aan de Wipstraat in Steenbergen en Kapelaan Kockstraat op Welberg keihard gewerkt. Tussen de Molenweg en de Pastoor Kerckerstraat krijgt de weg een grote opknapbeurt en dat gaat gepaard met enige ongemak voor het verkeer. De communicatie hieromtrent laat volgens D66 Steenbergen te wensen over en dus stelde de fractie er met spoed enige vragen over aan het college.

Met name de vraag of voorzieningen als de zwembaden De Meermin en de Knotwilg, het tennispark en het jeugdhonk, toegankelijk bleven, was niet duidelijk. Ook vroegen voetgangers en fietsers zich af of zij nog wel gebruik konden maken van de weg. Voor automobilisten is er namelijk een omleiding ingesteld.

Corrigeren

De gemeente gaf toe dat de informatie voor het langzaam verkeer niet overal even duidelijk was en zegde toe dit voor zover mogelijk te corrigeren. Fietsers en voetgangers kunnen gewoon van Steenbergen naar Welberg en vice versa rijden en lopen. Ook de voorzieningen blijven voor hen toegankelijk.

Verkeersplateau

Vandaag en morgen wordt er een verkeersplateau aangelegd tussen de Pastoor Kerckerstraat en de oprit naar de rondweg. Deze komt in de plaats van de chicane (kunstmatig aangelegde bocht) die niet optimaal werkte.

Vrijdag aan het einde van de middag is de weg weer open voor alle verkeer. Verkeersregelaars leiden de hele week het verkeer in goede banen.

Uit de Steenbergse Courant