Afbeelding
zaterdag 26 oktober 2019, 17:00

Bewoners Van Brabantstraat en Magnoliastraat trekken aan de bel bij gemeente Steenbergen

STEENBERGEN – Het is zeker niet zo dat ze de bomen die in hun straat staan weg willen hebben. Integendeel. “Wij zijn trots op ons plantsoen. We hebben het mooiste plantsoen van de stad”. Maar het onderhoud van de bomen is volgens de bewoners slecht. “Hierdoor ontstaat gevaar. Voor de kinderen die er spelen, voor de mensen die er lopen en voor de geparkeerde auto’s”.

Bewoner Ronald Bontan legt het Steenbergse Courant uit. “Ik spreek niet alleen namens mijzelf, maar ook namens 18 medebewoners uit Van Brabantstraat en Magnoliastraat. We hebben bij de gemeente een petitie ingediend. Daarin geven we aan dat het onderhoud te wensen overlaat. Er hangen tal van dode takken in de bomen, er zijn zeven bomen in de straat die aan het afsterven zijn. De bomen worden ook te hoog en steken meters boven de daken uit. Hierdoor zijn het windvangers. Wij zijn geen boomdeskundigen, maar iedereen weet en kan zien dat als er schimmel op de schors en stam verschijnt, dat de betreffende bomen ziek zijn”. Dit laten de bewoners in hun petitie duidelijk aan het gemeentebestuur weten.Bewoner Ronald Bontan denkt dat de slechte afwatering in de straat nog weleens de oorzaak van de slechte staat van de bomen kan zijn. “Mogelijk verzuipen ze”. Die afwatering blijft een veel gehoorde klacht in Zuid, vooral in de delen waar de straten nog niet vernieuwd zijn. “Onze straat is een jaar of zes geleden op de schop gegaan. Het grote riool is vervangen door een kleiner. Toen zijn gezonde bomen en struiken verdwenen en vervangen door niets zeggend groen”.De bewoners hopen nu op een snelle reactie van gemeente Steenbergen. Een reactie die de veiligheid in beide straten terugbrengt.

Foto: Ronald Bontan toont een deel van de bomen die voor problemen zorgen en waarbij de bewoners de gemeente waarschuwen voor mogelijke ongelukken.
Foto: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant

Uit de Steenbergse Courant