Vossemeerder Niek Perdaems maakte twintig jaar geleden foto’s bij de opening van De Vossenburcht.
Vossemeerder Niek Perdaems maakte twintig jaar geleden foto’s bij de opening van De Vossenburcht. © Niek Perdaems
dinsdag 28 maart 2023, 12:00

Vossenburcht viert feest vanwege het twintigjarig bestaan

NIEUW-VOSSEMEER – Gemeenschapshuis De Vossenburcht bestaat in april 20 jaar. Dat gaat zondag 2 april feestelijk gevierd worden met alle gebruikers. Een speciaal voor deze gelegenheid samengesteld feestcomité heeft hiervoor alle voorbereidingen getroffen.

“De Vossenburcht is een niet meer weg te denken plaats voor allerlei activiteiten. Voor ouderen wordt er van alles georganiseerd door o.a. de KBO, De Zonnebloem en de Kleine Vos. De Huisvrouwengroep heeft hier regelmatig bijeenkomsten, er is een sjoelclub, en er wordt regelmatig gebiljart, ook in een regionale competitie”, vertelt Tiny van Tillo.


Oefenruimte

“Ook heeft het gebouw een functie in de vorm van oefenruimte voor verschillende muziekgezelschappen zoals o.a. Semper Crescendo, De Vosseblaozers, Fieramente, het kerkkoor, ’n Eigenwijs en OSIVEO. En worden verschillende ruimtes benut voor Tai-Chi, Yoga lessen, Buitenschoolse Opvang, of vergaderingen van de verschillende organisaties. Eens per maand wordt een bijeenkomst ‘Samen Eten’ georganiseerd. Vrijwilligers verzorgen dan een lekkere en betaalbare maaltijd voor ouderen”.


“Vrijwel altijd wat te doen”

“Natuurlijk mogen ook de Carnavalsmiddag, Blauwe Maandag, en het Sinterklaasfeest niet vergeten worden. Op deze manier biedt de Vossenburcht een kans voor alle inwoners om hun sociale contacten op peil te houden, of om contacten te vernieuwen, wat in deze tijd heel belangrijk is. Je kunt er elke dag terecht er is bijna altijd wel iets te doen. En je hoort regelmatig dat inwoners tot soms wel drie of vier keer per week een bezoek brengen aan de Vossenburcht om aan een activiteit deel te nemen.

Om al deze gebruikers te bedanken, is het plan opgevat om voor en door de gebruikers en alle inwoners van Nieuw Vossemeer een feestmiddag te houden waar iedereen welkom is”, aldus Tiny van Tillo.


Programma

Voor de feestmiddag op 2 april is een gevarieerd programma samengesteld, waarbij muziek een belangrijke rol speelt. De middag wordt om 13:00 uur geopend door Semper Crescendo die een aubade brengt. Vervolgens spreekt voorzitter Adrie Hommel een openingswoord dat gevolgd wordt door een optreden van Fieramente, een ensemble van Semper Crescendo. Rond de klok van 15:00 uur laat het zangkoor ’n Eigenwijs horen wat het in huis heeft en sluit accordeonvereniging OSIVEO het muzikale gedeelte af. Rond e klok van 17:00 uur wordt de middag afgesloten.

Merijntje wordt niet vergeten

Ook de leerlingen van basisschool Merijntje worden bij de feestelijkheden betrokken. Allereerst via een kleur- en tekenwedstrijd waarbij de kleinste kinderen een kleurplaat kunnen insturen, terwijl de grotere kinderen hun fantasie kunnen laten gaan over hoe de Vossenburcht er in de toekomst uit kan zien als er verbouwd mag worden. Voor de kinderen van de opvang bakt een vrijwilliger uit het bestuur smakelijke pannenkoeken. Dat gebeurt in de week na 2 april.

Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant