Afbeelding
zondag 19 maart, 12:00

Volkspartij vraagt aandacht voor hondenspeelveldje Nieuw-Vossemeer

STEENBERGEN – De gemeente gaat binnenkort in gesprek met een groep inwoners uit Nieuw-Vossemeer die daar een hondenspeelveldje wil aanleggen. Het zou gaan om een stuk grond tussen de Moorseweg en de brandweergarage. De Volkspartij zette het onderwerp op de agenda, omdat de partij vaart in de zaak wilde brengen.

Al in januari stelde Danker Kouwen namens de Volkspartij vragen over het initiatief. Maar omdat er nog te veel onduidelijkheden waren, diende hij onlangs artikel 40- vragen in. “Volgens ons verzorgt de gemeente momenteel het groenonderhoud op die plek, dus het is logisch dat er bij de gemeente aangeklopt moet worden als inwoners er iets willen veranderen.”


Wethouder: “We hebben extra stapje gezet”

Volgens wethouder Baali is er contact geweest met de initiatiefnemer maar bleef het aan die kant ook even stil. “Er is nu opnieuw contact gezocht vanuit onze kant en we gaan proberen om op korte termijn een afspraak te plannen, met onze buitendienst erbij. We hebben dus nu een extra stapje gezet als gemeente, maar eigenlijk moet het initiatief daarvoor niet bij ons liggen. Want daar is onze organisatie nu niet op ingesteld. Dat kan wel, maar dan moet er capaciteit bijkomen. Dat is iets om te bespreken in de raad bij het vaststellen van ons participatiebeleid.”

Uit de Steenbergse Courant