Afbeelding
zaterdag 25 september 2021, 14:30

SLOS TV reportage over Market Garden Herdenkingsvlucht

STEENBERGEN – Morgen zendt SLOS TV de reportage uit die Hilde Jans maakte over de herdenkingsvlucht die vanuit vliegveld Breda Airport (het vroegere Seppe) werd verzorgd door ‘Vliegend museum Seppe’.

De herdenkingsvlucht werd gemaakt om de gesneuvelden in de operatie ‘Market Garden’ te eren. Deze operatie startte op 17 september 1944. Honderden vliegtuigen met luchtlandingstroepen vlogen over West-Brabant richting Nijmegen en Arnhem om daar parachutisten te droppen. Tientallen vliegtuigen keerden daarbij niet meer terug en  ook een aantal van hen stortte in onze regio neer.  Naast op SLOS TV is de reportage ook via YouTube te bekijken.

Herdenking Benedensas

Maandag 20 september hield de Stichting Studiegroep WOII regio Dinteloord een sobere herdenking bij het herdenkingsbord op het Benedensas. Peter Kop van de studiegroep sprak daarbij een korte toespraak uit. Er werd een bloemstuk gelegd door stichtingslid Willem van Dranen. Ook Piet Kop die destijds met eigen ogen een vliegtuig zag neerstorten legde een bloemstuk.

Foto: Stichting Studiegroep WOII regio Dinteloord hield een sobere herdenking bij het herinneringsbord voor de neergestorte bemanningen bij het herdenkingsbord op het Benedensas.
Foto: Hakim Tampoebolon

Uit de Steenbergse Courant