Afbeelding
zaterdag 11 september 2021, 06:00

Documentairefilm ‘Onbegrensde Vrijheid 2021’ tijdens dit monumentenweekend

STEENBERGEN – De stichting Stadherauten Steenbergen – die bestaat naast de werkgroep Stadherauten Steenbergen – verleent medewerking aan het museumweekend dat in de septembermaand CuSt dit weekend wordt georganiseerd. Dit doet deze stichting door op gezette tijden de documentairefilm ‘Onbegrensde Vrijheid van producent Claudia Koole uit Kruisland te tonen.

Dit gebeurt in de Vincentiuszaal van de Gummaruskerk. De documentairefilm gaat over het erfgoed van de tweede wereldoorlog, voornamelijk in West-Brabant. Er wordt een verbinding gemaakt met het heden, waarin oorlogen nog steeds worden uitgevochten met fysieke wapens. Ook de strijd tegen het onzichtbare Coronavirus in een veranderende wereld wordt belicht. Deze documentaire film is ingediend voor de erfgoedprijs Brabants Lof van Erfgoed Brabant.

De Gummaruskerk is vandaag tijdens het monumentenweekend geopend van 11:00 tot 16:00 uur en morgen tussen 12:30 uur en 16:00 uur. De documentaire wordt in de Vincentiuszaal van de kerk vertoond.

Uit de Steenbergse Courant