Afbeelding
maandag 6 september 2021, 13:30

Kakelbont uitgebreid met Agrarisch Kinderdagverblijf

DINTELOORD | STEENBERGEN – Vanochtend opende wethouder Koos Krook de nieuwe loot aan de tak van Hoeve Kakelbont: de agrarische kinderopvang Kakelbont. En daarmee komt de droom van adjunct Dorien van der Kort uit. Ze begon als stagiaire bij de zorghoeve en hoopte ooit kinderopvang te kunnen realiseren. Die kans kreeg ze van Marianne Rommens, samen met partner Joost van der Riet eigenaar van de hoeve. Dat ze van het moment geniet is te zien aan haar stralende glimlach. “Wat fantastisch is het dat iets waar we vijf jaar geleden over spraken nu werkelijkheid is geworden”, jubelt Dorien van der Kort.

“Hier staat de natuur centraal. Hier kunnen de kleintjes lekker met de laarsjes in de modder”, zo sprak Marianne Rommens voorafgaand aan de opening. Die werd verricht door wethouder Koos Krook. “Het is heel plezierig hier te zijn. De warmte en kracht die jullie uitstralen is fantastisch. We zijn als gemeente heel trots op hoeve Kakelbont, waar aandacht gegeven wordt aan bijzondere mensen”. Vervolgens verrichtte de wethouder met de hulp van twee deelnemers van de kinderopvang de opening van het kinderdagverblijf.

“Lekker met de laarsjes in de modder”


Binnen ziet het er spic en span uit. Hieraan hebben Joost van der Riet en Leen van Leeuwen een flinke bijdrage geleverd. Zij ontvingen hiervoor de complimenten van spreekster Rommens die hun inzet roemde. De kleintjes zullen overigens vast voor binnenkomst de modderlaarsjes uit moeten trekken om zo het frisse interieur in goed staat te kunnen houden.

Van baby tot senior

Met het agrarisch kinderdagverblijf is het dienstenpakket van zorghoeve Kakelbont voor de jongste deelnemers – op dit moment 9 in getal – uitgebreid.  “We hebben een kindergroep voor jongeren die extra ondersteuning nodig hebben. Die komen op de woensdagmiddag en op zaterdag. Daarnaast hele dagen tijdens de schoolvakanties. Daarnaast is er een groep voor jongeren die uit het regulier onderwijs vallen. Voor hen hebben we een erkende MBO rentree opleiding. Voorts ontvangen we zo’n 130 unieke deelnemers op de dagopvang. Dit betreft eenzame ouderen en beginnend dementerenden. En er is een volwassengroep met psychische problematiek”, vertelt Jessie Janssens. Zij is coördinator Zorg en Welzijn bij Kakelbont.

[ tekst en foto’s: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant | KijkopSteenbergen.nl ]

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant