Afbeelding
zaterdag 31 juli 2021, 08:00

Eerste steen nieuwe kleedlokalen v.v. Steenbergen gelegd

STEENBERGEN – De eerste steen van de nieuwe kleedlokalen van v.v. Steenbergen is gelegd. De officiële handeling werd uitgevoerd door twee prominente leden van de club, namelijk het oudst actieve lid, Jef Dam (84, 62 jaar lid), en het langst actieve lid, Toine Bus (73, 67 jaar lid). Als blauwwitters in hart en nieren vervulden beide heren de taak met plezier en trots.

Vanaf half maart dit jaar is v.v. Steenbergen gestart met de nieuwbouw van acht kleedlokalen op het sportpark aan de Seringenlaan te Steenbergen. Inmiddels is de bouw zover gevorderd dat hoofdaannemer Bouwbedrijf Verkaart uit Steenbergen en Madri Totaal Installateur uit Steenbergen volop bezig zijn met de afwerking van de binnenkant. Zij worden hierbij geholpen door de nodige vrijwilligers van de vereniging.

Glansrijke carrière

Het leggen van de officiële eerste steen was er echter nog steeds niet van gekomen en dus werd het hoog tijd om daar verandering in te brengen. In het bijzijn van een dertigtal genodigden, kweten Dam en Bus zich aan hun taak. Voorafgaand hieraan blikte v.v. Steenbergen-voorzitter Wim Roovers terug op de glansrijke carrière van beide heren. Zij betekenden in al die decennia evenveel op het veld als daarbuiten en zijn tot op de dag van vandaag actief betrokken bij hun club.

Na de onthulling van een plaquette met daarop hun namen en de datum van de onthulling werd onder het genot van koffie en iets lekkers nog enige tijd nagepraat en kregen de aanwezigen de gelegenheid een kijkje te nemen in het nieuwe gebouw.

Start competitie

De vereniging hoopt de nieuwe kleedgelegenheid eind september in gebruik te kunnen nemen zodat bij de start van de nieuwe voetbalcompetitie alle voetballers weer op een nette manier ontvangen kunnen worden. Naast kleedlokalen zijn er in het gebouw ook toiletten, een verzorgingsruimte, een technische ruimte en een materiaalruimte is te vinden.

(Door John Rommers)

Uit de Steenbergse Courant