Afbeelding
woensdag 7 juli 2021, 15:00

Gemeente komt VV Steenbergen niet tegemoet

STEENBERGEN – Hoewel de bouw van de nieuwe kleedkamers van VV Steenbergen goed opschiet, kreeg de club onlangs een teleurstelling te verwerken. De blauw-witte voetbalvereniging had een verzoek ingediend bij de gemeente om een financiële bijdrage te leveren aan de tegenvaller die ze bij de bouwwerkzaamheden hadden. VV Steenbergen heeft de kleedlokalen overgenomen van de gemeente, maar pas bij de sloop werd duidelijk dat er nog een kruipruimte onder zat. Een extra kostenpost van 10.000 euro maar de gemeente voelt zich niet aangesproken daarin bij te dragen. 

Voorzitter van VV Steenbergen, Wim Roovers, wil het netjes houden en niet lelijk spreken in de media, maar hij wil best toegeven dat dit als een koude douche voelt, want eigenlijk kan je dit als ‘verborgen gebreken’ beschouwen. “Maar we hebben ze niet eens om 10.000 euro gevraagd, maar om een tegemoetkoming. Had het dan door de midden geslagen of iets dergelijks. Het is voor onze vereniging veel geld al zullen we het wel ergens vandaag halen. Maar enige coulance bij deze onvoorziene post was aardig geweest. We hebben wel een brief teruggestuurd met het verzoek een reden te geven, want die hebben we niet gekregen.”

Soms meevaller, soms tegenvaller 

Wethouder Esther Prent ging onlangs tijdens de raadsvergadering wel in op de kwestie, omdat er vragen werden gesteld door VVD en de Volkspartij. “We hebben gemotiveerd afgeweken van het verzoek van VV Steenbergen. We zijn ervan overtuigd dat ze dit binnen hun eigen begroting kunnen oplossen. Je hebt soms meevallers en soms tegenvallers bij zo’n project. Als ze echt in financiële problemen dreigen te komen moeten ze zich natuurlijk melden.” De gemeente heeft de voetbalvereniging al eerder een lening van 3 ton verstrekt. Ad van Elzakker van de Volkspartij was overduidelijk niet tevreden met het antwoord van de wethouder en kondigde aan dat zijn fractie op de kwestie zal terugkomen. 

Door: Nicole van de Donk

Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant