Afbeelding
zaterdag 26 juni 2021, 14:42

Vertrek team To the Mex, zonder Mex

NIEUW-VOSSEMEER – De wielrenners van het Homeride-team ‘To the Mex’ hebben de eerste van de vijf etappes die zij in 24 uur afleggen er bijna opzitten. Burgemeester Ruud van den Belt liet het startsignaal voor deze fietstocht-voor-het-goede doel vanmiddag klinken. Tientallen Vosmeerders zwaaiden de renners uit. De 3-jarige Mex Stoel die zijn naam aan het team gaf, was er helaas niet bij. Hij werd vanmorgen met spoed in het ziekenhuis opgenomen en daardoor kon ook papa Martin niet meedoen aan de rit. Wat iedereen tot het eind van de rit kan doen, is doneren via https://homeride.nl/nl/teams/mex.

De onverwachte opname van Mex in het ziekenhuis was voor de familie en vrienden die betrokken zijn bij team To the Mex een zware dobber. “Het benadrukt de reden waarom al deze kanjers het initiatief genomen hebben om dit team te vormen,” benadrukte Van den Belt voor vertrek. “Wanneer hun kind in het ziekenhuis ligt, weten de ouders dat er voor hen vlakbij een plek is in het Ronald McDonald-huis.”

Zijn woorden werden gesteund door de vele dorpsgenoten die het vertrek bijwoonden en enthousiast wapperend met hun Homeride-vlaggetjes het team uitzwaaiden. “Nieuw-Vossemeer laat elkaar niet alleen, maar blijft dicht bij elkaar als het nodig is,” sprak een trotse burgervader. Ook de leden van de vrijwillige brandweer waren van de partij en deden het team uitgeleide met sirenes en zwaailichten.

De Homeride is een estafettetocht, behalve dan voor de oom van Mex, Jordy van Treijen, die zich voorgenomen heeft om de volledige tocht van 500 kilometer op de pedalen te blijven.

Op de Facebook-pagina ‘tothemex’ kan men zien welke etappe het team rijdt. Inmiddels is er bijna 18.000 euro aan sponsorgelden opgebracht.

Tekst: Dasja Abresch

Foto’s: Thomas Weezenbeek, Niek Perdames en Dasja Abresch

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant