Afbeelding
zaterdag 10 oktober 2020, 15:57

Eindelijk een speelveld voor alle honden

STEENBERGEN – Na een lobby van ruim anderhalf jaar was het voor een groep hondenliefhebbers eindelijk zover. De hondenspeeltuin waar zij al zo lang op hopen is een feit. Omringd door honden én hun baasjes kwam wethouder Wilma Baartmans een kijkje nemen.

Wat zijn jullie doorzetters, Sjappoo!

Er wordt al een tijdje gebruik van gemaakt, maar vandaag werd met een bezoek van Wilma Baartmans de hondenspeeltuin in Steenbergen officieel geopend. Op het veld, gelegen in de bocht tussen de Seringenlaan en de Brooijmansdreef, renden honden in het rond. Stonden baasjes met elkaar te praten en heerste een sfeer van voldoening. Dat mocht ook wel. Want het heeft veel tijd en vasthoudendheid gekost van een kleine groep hondenliefhebbers. “Wat zijn jullie een groep doorzetters!” begon Wilma Baartmans. “Ik weet, het is lastig om iets te beginnen, vooral als de omgeving niet weet wat te verwachten. Maar als je hier al die honden vrij rond ziet lopen, heerlijk! Een genot om te zien” Bert van Bavel hoorde alle lovende woorden lachend aan. “Ja” beaamde hij “Het heeft inderdaad veel gevergd. Eerst zijn we naar de stadsraad gegaan. Dankzij hen kwamen we bij de gemeente terecht. Samen met de kern coördinator zijn we op zoek gegaan naar een geschikte plek. Dat viel nog niet mee, want omwonenden zitten vaak écht niet te wachten op blaffende en loslopende honden.” Eerst kwam een locatie aan de Krommeweg in beeld, maar door bezwaren van omwonenden ging dit niet door. Misschien een geluk bij een ongeluk, want het veld waar de hondenspeeltuin gevestigd is heeft alles wat een hond en zijn baasje kan wensen. Een groot, omheind terrein. Zand, gras, struiken om in te snuffelen, vers water en o ja, ook een bankje voor de baasjes! “We boffen” aldus Bert “We hebben, toen de deal eenmaal rond was, veel hulp van de gemeente gekregen. Vooral de buitendienst, die echt behulpzaam zijn als we bellen, verdient een pluim!”

Het is geen hondenschool, er wordt wel iets geleerd

Met het bezoek van Wilma is de hondenspeeltuin officieel geopend. Niet met het knippen van een lintje, of het heffen van een glas. Nee, het werd een gezellig samenzijn van mensen die dol op honden zijn. Die kunnen genieten van dollende en rennende honden.  Die allemaal een beetje verliefd worden op een prachtige pup. “Weet je” vertelt Bert “Het veld is precies wat we ervan hoopten. Een plek waar honden leren omgaan met andere honden, een plek waar ze kunnen rennen en loslopen, een plek waar mensen een praatje maken met elkaar. Er is eigenlijk nog maar één ding wat we missen. Een extra bankje aan het einde van het veld, maar dat komt misschien nog wel” De hondenspeeltuin is van zonsopgang tot zonsondergang toegankelijk. Iedereen kan er gebruik van maken. Maar er zijn wel een paar regels, want op agressieve honden en hondenpoep zit men ook hier niet op te wachten.

Tekst: Tineke Feskens  Foto’s: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant