Afbeelding
vrijdag 10 juli 2020, 07:41

Politiek protesteert tegen schrappen halte Zuideinde

DINTELOORD – Vanaf 2021 zal de lijn 310 Bergen op Zoom – Rotterdam niet meer stoppen in het centrum van Dinteloord. De halte Zuideinde verdwijnt voor deze busverbinding omdat Arriva de lijn sneller en efficiënter wil maken. Ook zouden omwonenden hinder ondervinden van de bussen die af en aan rijden, zo stelt de gemeente in haar berichtgeving. Een deel van de gemeenteraad heeft inmiddels aan de wethouder gevraagd om te proberen dit besluit terug te draaien.

Voor inwoners van de gemeente Steenbergen is lijn 310 de belangrijkste busverbinding en halte Zuideinde is gunstig voor de bereikbaarheid. Maar de grote streekbussen leggen de route over de Steenbergseweg dubbel af wat niet optimaal is voor doorgaande reizigers. En dus verdwijnt de halte vanaf volgend jaar en komt er bij de rotonde met de Noordlangeweg een zogenaamde mobiliteitshub voor in de plaats. Dat is een punt waarop meerdere vormen van vervoer gecombineerd worden. Ook wil de gemeente er deelfietsen plaatsen en er fietsenstallingen en een carpoolplaats maken. 

Signaal naar de provincie

Volgens de Volkspartij en D66 is dit een slechte ontwikkeling, omdat zij de afstand vanuit het centrum naar de rand van Dinteloord veel te ver vinden voor bijvoorbeeld ouderen. Ze vroegen wethouder Baartmans donderdagavond om opheldering. “We zijn al een lobby gestart om de buurtbus door te trekken. Maar dat is wel een lapmiddel. Wij gaan als gemeente nu eenmaal niet over de buslijnen en ik zie die halte echt niet terugkomen”, aldus de wethouder. Maar Michel Lambers van de Volkspartij nam het voortouw om met een motie te komen na het zomerreces om zo een duidelijk signaal af te geven naar de provincie dat die halte Zuideinde moet blijven. Andere partijen voegden hieraan toe dat dit probleem niet alleen in Dinteloord speelt maar ook in de andere kernen. De wethouder zegde toe om alle benodigde informatie aan de raad te verstrekken zodat die met een brede motie kan komen. 

Door: Nicole van de Donk

Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant