Afbeelding
vrijdag 3 juli 2020, 15:00

Voorzitter Stichting Suikerstadmars overleden

DINTELOORD – Ten gevolge van een noodlottig ongeval is afgelopen zondag 28 juni Albert Vlamings overleden. De geboren en getogen Dinteloorder was onder meer bekend als voorzitter van de Stichting Suikerstadmars. Ook was hij een van de vertegenwoordigers van zijn kern in de werkgroep 75 jaar bevrijding en als zodanig nauw betrokken bij de organisatie van de diverse activiteiten. Hij was met name de drijvende kracht achter de 44 kilometer lange Bevrijdingsmars van Ossendrecht naar Dinteloord in september 2019. Vlamings zette zich ook in voor de Stichting Studiegroep WO 2 Regio Dinteloord. Deze groep vervaardigde onder meer een informatiepaneel over de vliegtuigen die tijdens de oorlog neerstortten in de polders rond Dinteloord. Ook verzorgde de groep een plaquette ter nagedachtenis aan de bemanning. Het informatiebord en een plaquette ter nagedachtenis aan de slachtoffers zijn te vinden op het sluiseiland van het Benedensas. Albert Vlamings werd slechts 54 jaar. Hij laat levenspartner Margôt Testers achter.

Foto 1: Albert Vlamings was een bekende verschijning in de gemeente Steenbergen. Zijn hart lag in Dinteloord waar hij onder meer voorzitter was van de Stichting Suikerstadmars. De foto is gemaakt in september 2019 toen de Bevrijdingsmars werd georganiseerd. Albert Vlamings geeft met het rinkelen van de bel het startsein.

Foto 2: De Stichting Studiegroep WO 2 Regio Dinteloord presenteerde in september vorig jaar het informatiepaneel en de plaquette bij het Benedensas. Albert Vlamings (tweede van links) was één van de leden van de groep.

Door: Dasja Abresch

Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant