Afbeelding
dinsdag 19 mei 2020, 08:00

Droom wordt werkelijkheid: Twaalf camperplaatsen achter Zaal Koch Kruisland

KRUISLAND –Toine Koch en zijn partner Margret Frijters hebben van de corona-nood een deugd gemaakt. De maanden dat hun etablissementen Zaal Koch Kruisland en Welberg gesloten zijn, benutten zij om van hun droom werkelijkheid te maken: het realiseren van een overnachtingsplaats voor een twaalftal campers.

Er is geen horecaondernemer die gelukkig wordt van dichte deuren, maar Toine en Margret kijken toch met een voldaan gevoel terug op de afgelopen weken. Samen gingen zij de wildernis die een camperterrein moest worden te lijf en kwamen als winnaar uit de strijd. Het resultaat, een gezellig, natuurlijk ingericht terrein met ruime plekken voor twaalf campers. “We vinden het heerlijk om dit samen te kunnen doen,” geven zij allebei toe. “We werken ons een slag in de rondte maar het is zó leuk.”

Moestuin

Het realiseren van een camperplaats is een langgekoesterde wens van hun beiden. De grond waar het op gerealiseerd wordt, is al decennia lang in eigendom van de familie Koch. Toine: “Mijn ouders kochten de grond van een buurman ten behoeve van de aanleg van een parkeerplaats. Het was veel meer grond dan zij nodig hadden, maar de buurman wilde alles of niets verkopen.“ In het verleden diende de grond onder meer als moestuin, maar inmiddels was het alweer jaren een grote wildernis.

Plek om gelukkig van te worden

De inrichting van de camperplek is voor het paar een voorzichtige stap naar een rustigere toekomst. De volgende generatie staat klaar om de horeca over te nemen. Toine en Margret kijken ernaar uit om binnen afzienbare tijd de camperplek te bestieren vanuit een mantelzorgwoning naast de camperplek. Zij zijn ervan overtuigd dat camper-kampeerders met veel plezier naar Kruisland af zullen reizen. “We gaan zelf heel erg graag met onze camper op pad,” aldus Margret. “Wanneer ik op een plek zou komen zoals wij nu hier hebben, dan zou ik daar heel gelukkig van worden. Het is er groen, ruim en rustig en er is van alles te doen in de omgeving. Of je nu van wandelen, fietsen, winkelen of terrasjes houdt, alles is op een steenworp afstand te vinden.”

Vergunning

Hoewel de campers in principe al zouden kunnen komen, is het terrein nog niet helemaal klaar voor de start. Er komt nog een informatiepost en een sanitair unit zodat mensen niet persé gebruik hoeven te maken van de voorzieningen in de eigen camper. Wat het echtpaar nog wel echt nodig heeft, is de vergunning van de gemeente Steenbergen. “We hebben aan het begin van dit jaar al te horen gekregen dat we door mogen dus het komt wel goed, maar om die vergunning zitten we nu wel echt te springen.”

Foto: Margret Frijters en Toine Koch werken hele dagen aan de realisatie van de camperplek achter Zaal Koch aan de Molenstraat in Kruisland. Het is hard werken, maar ze genieten er met volle teugen van.

Foto: Dasja Abresch © Steenbergse Courant
Door: Dasja Abresch

Uit de Steenbergse Courant