Afbeelding
woensdag 25 maart 2020, 14:00

Duurzaam Steenbergen op zoek naar deelnemers

STEENBERGEN – Het Coronavirus zorgt er dan wel voor dat de bijeenkomsten van de energie-coöperatie Duurzaam Steenbergen op 21 en 28 maart zijn afgelast, de coöperatie blijft op zoek naar deelnemers in hun zonneveld project. Dat wordt bij voldoende inschrijvingen gerealiseerd op het oude trainingsveld van Voetbalvereniging Nieuw-Vossemeer. De opzet is om er 1400 zonnepanelen te plaatsen.

Het initiatief is afkomstig van Jos Bolders en Cees van Vugt, twee lokale energieambassadeurs. Om stappen te zetten in het verduurzamen van Steenbergen ontwikkelden zij een zogenaamd “Postcoderoosproject”. Doel is om gezamenlijk op een veld in Nieuw-Vossemeer zonnepanelen te installeren. Jos Bolders: “Het is een echt lokaal initiatief. Alleen inwoners van de gemeente Steenbergen kunnen er aan meedoen en het biedt hen een fiks belastingvoordeel.”Inwoners die geen zonnepanelen op hun dak mogen of willen leggen, kunnen ongeveer hetzelfde rendement verdienen op hun investering als diegenen met panelen op het eigen dak. Jos Bolders en Kees van Vugt hebben vorig jaar hiervoor de Energiecoöperatie Duurzaam Steenbergen opgericht. “Iedere Steenbergenaar kan meedoen: huiseigenaren, huurders en kleine ondernemers tot een jaarverbruik van max.10.000 kWh. Het project wordt ondersteund door de gemeente Steenbergen, de Rabobank en door professionals van onder meer ontwikkelaar NaGa Solar. Deelnemers dragen een steentje bij aan het verduurzamen van onze gemeente. Tegelijkertijd behalen zij een mooi rendement van zo’n 6% p.j. op de investering (door vrijstelling energiebelasting). De rente op spaargeld is veel lager”, aldus de ambassadeurs.

Meer informatie

Geïnteresseerde inwoners van Nieuw-Vossemeer, Steenbergen, Dinteloord, Kruisland, Welberg en De Heen kunnen lid worden van Energiecoöperatie Duurzaam Steenbergen en zo meeprofiteren van dit postcoderoosproject.
Meer informatie is te vinden op: www.collectiefzonnedak.nl. Bellen kan ook: Jos Bolders, voorzitter Energiecoöperatie Duurzaam Steenbergen, telefoon 06 18 220 827 of Cees van Vugt, Opstartteam Energiecoöperatie Duurzaam Steenbergen, telefoon 06 55 464 643.

Uit de Steenbergse Courant