Afbeelding
woensdag 19 februari 2020, 13:31

Zwemkampioenen Gummarusschool passend gehuldigd

STEENBERGEN – Vanochtend verzamelden ruim 400 leerlingen van basisschool Gummarus zich in de gymzaal van de school. Hier werden ze toegesproken door schooldirecteur Wietse Visser die de drie teams van de Gummarus in het zonnetje zette. Hij roemde hun knappe prestatie, want Gummarus kwam afgelopen zaterdag 15 februari als winnaar uit de bus bij de teams van de zeven deelnemende scholen uit de regio. Deze zwommen op diverse onderdelen in de wedstrijd die zwem- en polovereniging Hieronymus in zwembad De Stok organiseerde.

De deelnemers van de Gummarus waren: Delano van der Wegen, Julian van der Wegen, Sven Buijs, Fleur Buijs, Yfke Buijs, Mathijs Klip, Julie Metkemeijer, Rohan Ramsing, Lars de Greef, Ruben Raats, Milan Vollebregt, Imke den Haan, Nick Akkermans, Amber de Weert en Bram Valkenborg. Daan Smout moest bij de uiteindelijke wedstrijd wegens ziekte verstek laten gaan. Hij trainde wel alle keren heel fanatiek mee en vond het heel jammer dat hij de wedstrijd zelf moest missen.

Trots

Alle kinderen ontvingen een fraaie medaille en waren daar best trots op. Eveneens trots waren de begeleidende coaches Regina Buijs, Dinie Verweij en Lizzy Vierdag.
De kampioenen ontvingen van hun medescholieren een warm applaus en ze werden vervolgens uit volle borst toegezongen.

[ door Peter Vermeulen ]

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant