Afbeelding
zondag 9 februari 2020, 11:37

Meezingen, lachen en gezelligheid ‘Bij Moeders’

STEENBERGEN – De zaal had nog nooit zo vol gezeten tijdens de ouderenmiddag van de SKS. Ouderen uit alle Steenbergse verpleeghuizen, maar ook ‘jongere ouderen’ kwamen, meestal verkleed, kijken naar een programma vol muziek, sketches en natuurlijk bingo.

Een middag voor Steenbergenaren, door Steenbergenaren.

Elk jaar organiseert de SKS een middag speciaal voor ouderen. Elk jaar kijken de ouderen er naar uit. Maar dit jaar was volgens Mariette Onland- van Haaren wel zeer geslaagd. “We hebben nog nooit zo’n volle zaal gehad” glundert ze. “Omdat ik zelf ook al tot de doelgroep hoor zie ik natuurlijk veel mensen die hier ook zijn. Al vanaf de Kerst vragen ze of er weer een mooi programma is. Ik zeg dan altijd ‘Ge mot gewoon komme’.” legt ze uit. Ondertussen lacht de zaal hartelijk om de sketches van D’ Ouwe Stukke. Deze theatergroep heeft vanmiddag haar première, een deel van hun programma voeren zij in twee delen uit. Als ‘de Geraniums’ beginnen aan hun optreden, zingt de zaal al snel mee. De sfeer is opperbest, iedereen geniet.

Dankzij de begeleiders kunnen zoveel ouderen aanwezig zijn, bedankt!

De meeste aanwezigen zijn verkleed. De één is uitgedost met een rode zakdoek, een ander zit gekleed in kostuum mét een grappig hoedje in de zaal. “We merken dat de ouderenmiddag gewaardeerd wordt” vertelt Joachim van de Weegen. Hij trekt al een aantal jaren de kar, zoals Mariette het noemt. “Ik kom vanwege mijn werk, Joachim is ergotherapeut, veel ouderen tegen. Ik nodig ze dan altijd uit om ook te komen. Het is voor iedereen leuk om er eens uit te zijn. Te genieten van een middag gezelligheid” Trots kijkt hij de zaal rond. “Weet je, ik ben er vooral de begeleiders van de ouderen uit de verpleeghuizen dankbaar voor dat ze er zijn. Zij zorgen dat dat ouderen hier aanwezig zijn. Daar dank ik ze hartelijk voor”. “En vergeet niet alle Steenbergenaren die een duit in het zakje hebben gedaan” vult Mariette hem aan. “Dankzij hun gulle giften kunnen wij de ouderen deze middag aanbieden!”

Bingo meej ouwe plaotjes

Ondertussen krijgen de Geraniums een wel verdiend applaus en gaat de bingo beginnen. Niet met cijfers, alle aanwezigen hebben een papier met foto’s, van vroeger. In de zaal klinken al snel kreten van herkenning als de eerste plaatjes op een scherm verschijnen. “Da’s bij Rinus de hoefsmid! En kijk: Hotel Tilburg, daar zijn ons vader en moeder ooit getrouwd.” Mevrouw Heshof won de eerste ronde, Maar toen tijdens de tweede ronde een ‘foute bingo’ viel zong de zaal uit volle borst ‘Ouwe taaie’ mee. Tijdens hun tweede act zongen D’ Ouwe Stukke een lied over de ‘Warreme  bakkers’ uit Steenbergen. Over Dijkman en Van Hees, maar ook over het Bakhuys en Jerome. De Prins en zijn gevolg kwamen ook nog langs en na een laatste lied kwam een einde aan een prachtige middag. Zoals Mariette en Joachim zeiden. “ Vóór Steenbergenaren, dóór Steenbergenaren.”

Tekst: Tineke Feskens  Foto’s: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant