Afbeelding
zondag 1 december 2019, 12:00

Sc Welberg speelt gelijk tegen Vogelwaarde

WELBERG - Voor aanvang van de wedstrijd Sc Welberg1 – Vogelwaarde1 werd een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan Giel Smout, erelid van Sc Welberg, die jl. zondag ons ontvallen is.

Met invalkeeper Pim van Rooij in de goal en een nog steeds grote ziekenboeg als toeschouwer, treedt Sc Welberg 1 vervolgens aan tegen het hogergeplaatste Vogelwaarde. De eerste 20 minuten gaat de wedstrijd redelijk gelijk op, de teams zijn aan elkaar gewaagd en beide elftallen creëren zich  kansjes die voor beide teams niets opleveren. Dan wordt Vogelwaarde iets sterker: de eerste serieuze kans van Vogelwaarde kan Pim van Rooij met een mooie redding onschadelijk maken. Enkele minuten later is het echter wel raak en komt Vogelwaarde op 0 – 1. Zowel Mitch Krens als Cristian Gliga krijgen daarna de kans om gelijk te maken, helaas staat de Vogelwaarde keeper in de weg. Als iedereen al met de gedachten bij de thee is, valt de 0 – 2 voor Vogelwaarde, wat tevens de ruststand is.

Positiewijzigingen

In de rust worden er bij Welberg enkele positiewijzigingen doorgevoerd en die werpen hun vruchten af. Welberg start sterk aan de tweede helft en in de 50 minuut geeft Eric van Minderhout een steekpass op de sprintende Mitch Krens, die maakt alleen voor de keeper geen fout: de aansluitingstreffer ligt binnen 1 – 2.  Vogelwaarde komt maar moeizaam onder de Welberg druk uit, er volgen nog kansen voor Mats Meeusen en Cristian Gliga die naast en over gaan. De Welberg verdediging is bedacht op de afvallende bal, waar Vogelwaarde op loert om zo voor het doel van Welberg te komen. Bij een dergelijke aanval in de 70e minuut, staat Pim van Rooij weer paraat en hij bokst de bal sierlijk uit de bovenhoek. Als vier minuten later Nathan de bal terug kan leggen op de opkomende Eric van Minderhout, schiet deze de 2 – 2 in de benedenhoek.

Afgekeurd doelpunt

Welberg gelooft in een goed resultaat, gaat voor iedere bal, niemand verzaakt. Bij een vrije trap van Levi Papp, valt de bal over de Vogelwaarde verdediging voor het doel, waar de slim opgestelde Mats Meeusen, de bal achter de doelman kan tikken. Helaas gaat het doelpunt niet door, buitenspel volgens de leidsman.
Vogelwaarde kan met kunst en vliegwerk voorkomen dat de Welberg alsnog met de winst gaat strijken. De laatste minuten van de wedstrijd is het letterlijk een schimmenspel door de opkomende mist. Beide teams scoren dan ook niet meer en zijn blij met het zwaarbevochten punt. Op basis van de verhoudingen was dit verdiend, al had er voor Welberg zeker (indien zij compleet gestaan zouden hebben) meer in kunnen zitten.