woensdag 29 oktober 2014, 08:20

Twee maanden uitstel van verkoop Parkrakkers voor nieuwbouw SDW

STEENBERGEN – SDW en de Gemeente Steenbergen nemen twee maanden langer de tijd voor de definitieve (ver)koop van de locatie waar voorheen kinderopvangcentrum De Parkrakkers was gevestigd, ten bate van een nieuw woonzorgcomplex voor mensen met een verstandelijke beperking. Dit pand krijgt naar alle waarschijnlijkheid twee bouwlagen aan de kant van de Van Gaverenlaan en drie aan de zijde van de Zuidwal.

SDW, dat de nieuwbouw wil gaan huren van een derde partij waarmee de zorgorganisatie nog in onderhandeling is, heeft bovendien aangegeven dat twee extra appartementen nodig zijn om de plannen rendabel te maken. Er komen derhalve achttien in plaats van zestien zelfstandige woonruimten.

Om dit te kunnen bewerkstelligen wordt de gemeenschappelijke ruimte kleiner, zo blijkt allemaal uit een mededeling van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad. Die hebben nu tot 10 november de tijd om hun wensen en bedenkingen kenbaar te maken. Genoemde aanpassingen van de voorlopige (ver)koopovereenkomst stuiten bij het college in ieder geval niet op bezwaren. 

Uit de Steenbergse Courant