dinsdag 6 augustus 2013, 14:38

Schuimlaag in water havenkanaal niet schadelijk voor milieu

STEENBERGEN - Werkzaamheden aan het aquaduct hebben vanmiddag een vreemd uitziende schuimlaag veroorzaakt in het Steenbergse havenkanaal. Volgens Rijkswaterstaat is er echter geen sprake van milieuverontreiniging.

Een oplettende bewoner van appartementencomplex Vliethaven zag de viezigheid op het water voorbijdrijven en vroeg zich af wat er aan de hand zou kunnen zijn.

Navraag bij Rijkswaterstaat leert dat de damwanden van het aquaduct momenteel worden afgebroken. De ‘waterbak’ van het aquaduct is namelijk bijna klaar en zal binnenkort open gaan voor de scheepvaart in het havenkanaal, dat loopt van de Vliet naar de jachthaven in Steenbergen. In die richting beweegt zich ook de schuimlaag.

Bij de huidige werkzaamheden aan het aquaduct komen volgens woordvoerder Eric van Beerendonk fijne grond- en stofdeeltjes vrij, die samenklonteren in het water. ,,Het ziet er een beetje uit als purschuim, maar zoiets is het dus beslist niet,’’ vertelt hij.

,,Er is zeker geen reden tot ongerustheid, want dit is niet schadelijk voor het milieu. Mede afhankelijk van de weersomstandigheden zal de substantie binnen afzienbare tijd vanzelf naar de bodem zakken. Een opruimactie is derhalve ook niet nodig.’’

Uit de Steenbergse Courant