donderdag 28 november 2013, 16:43

De Zonnebloem kan weer mensen blij maken dankzij Lions Club

STEENBERGEN – Lions Club Steenbergen e.o. heeft gisteren weer een wens in vervulling laten gaan, ditmaal was het de Zonnebloem afdeling Steenbergen/Welberg die gelukkig werd gemaakt. Lions-lid Alex van Pelt reikte een cheque van 250 euro uit aan voorzitter Dora de Greef van de Zonnebloem. De organisatie gebruikt de bijdrage voor activiteiten ten bate van haar zogenoemde gasten. Zo staat er op 11 december een Kerstbrunch op het programma.

De afdeling Steenbergen/Welberg telt zo’n veertig vrijwilligers, die zich inzetten voor (oudere) mensen die door ziekte, handicap of fysieke beperking niet zo makkelijk de deur uit kunnen.

Dankzij de Zonnebloem konden zij de afgelopen jaren toch leuke uitstapjes maken, bijvoorbeeld naar Diergaarde Blijdorp, het Boerenbondmuseum en Intratuin. Ook wordt er wel eens quizmiddag gehouden of een hightea.

Voor de Kerstbrunch van woensdag 11 december kan men zich nog tot 5 december aanmelden via tel. (0167) 563588. Voor nadere informatie: http://www.zonnebloem.nl

Lions Club Steenbergen gaat trouwens binnenkort weer van start met haar wensboomactie. De nieuwe wensbomen, ontworpen en gemaakt door leerlingen van ’t R@velijn, komen van 10 tot 29 december in de bibliotheken van Steenbergen, Nieuw-Vossemeer, Dinteloord en Kruisland te staan.

Het thema van dit jaar luidt: ‘Breng een wens voor een ander’. Formulieren om wensen in de boom te hangen zijn ter plekke beschikbaar. De Lions Club streeft er vooral naar dat gezinnen, groepen en verenigingen worden geholpen, die door de economisch moeilijke tijd in de problemen zijn gekomen.

Uit de Steenbergse Courant