zaterdag 23 november 2013, 17:39

Sint springt van boord in Dinteloord

DINTELOORD – Hij mag inmiddels zo oud zijn als Metusalem en de weg naar Rome bij elkaar, of misschien nog wel een paar jaartjes ouder, maar dat weerhield Sinterklaas er vanmiddag niet van om zonder loopplank van boord te springen bij zijn aankomst in Dinteloord. Gelukkig wel aan de goede kant van de pakjesboot, niet in het water maar op de Kade.

Rondom de oude havenkom in het dorp hadden de kinderen en hun (groot)ouders zich in groten getale verzameld om Sint Nicolaas een warm welkom te bezorgen. Dat had de goedheiligman goed in de gaten, getuige de enthousiaste manier waarop hij voet aan wal zette.

En hij was naar eigen zeggen nog wel ziek geweest, maar een pilletje had wonderen gedaan. In tegenstelling tot de topfitte Sint zagen sommige Zwarte Pieten - om het zo te zeggen - wel een beetje pips. Het mocht de pret allemaal niet drukken.

Na de officiële begroeting van Sint Nicolaas door burgemeester Saskia Bolten, nam de eregast alle tijd voor de kinderen die reikhalzend naar zijn komst hadden uitgekeken. Vervolgens verplaatsten de feestelijkheden zich naar het Dorpshuis voor een gezellige kindermiddag.

Uit de Steenbergse Courant