maandag 20 oktober 2014, 18:58

Herfst-knutselmiddag slaat aan bij Vossemeerse kinderen

NIEUW-VOSSEMEER – Een spontaan idee van twee klassenmoeders van basisschool Merijntje, Claudia van Steenpaal en Leonie ten Hove, leidde vanmiddag tot een gezellige drukte in gemeenschapshuis De Vossenburcht. Zo’n veertig kinderen waren afgekomen op de knutselmiddag, met als doel het maken van een herfststukje met behulp van natuurlijke materialen.

Zo lieten de beide moeders meteen zien hoe je met weinig middelen toch een leuke activiteit kunt verzorgen. Waarbij wel aangetekend dat De Vossenburcht voor deze gelegenheid belangenloos haar medewerking verleende en dat met succes werd aangeklopt bij een aantal bedrijven, die de knutselmiddag wel wilden sponsoren.

Dat waren de Spar in Nieuw-Vossemeer, Formido en Albert Heijn Achterberg in Steenbergen en ook de Action in Dinteloord deed een duit in het spreekwoordelijke zakje.

Gelet op de grote belangstelling van de kinderen, bestaat er in het Nieuw-Vossemeerse duidelijk behoefte aan zulke activiteiten, zo concludeerden niet alleen Claudia en Leonie.

Zij peilden de mening bij de aanwezige ouders, die allemaal erg enthousiast reageerden op het initiatief dat mogelijk navolging kan krijgen dankzij een groepje jonge mensen dat – overigens los van deze middag – bezig is om een Werkgroep Jeugd van de grond te tillen in het dorp.

Uit de Steenbergse Courant