donderdag 20 maart 2014, 11:09

Vier kandidaten van vier partijen met voorkeurstemmen gekozen

STEENBERGEN – Edwin Maas (Gewoon Lokaal!), Kees Gommeren (VVD), Lian Korst (CDA) en Tim Huisman (Steenbergen Anders) hebben genoeg voorkeurstemmen gehaald om plaats te mogen nemen in de nieuwe gemeenteraad van Steenbergen. Dat blijkt uit de definitieve uitslagen van de verkiezingen die gisteren plaatsvonden en waarbij de zetelverdeling alsvolgt is: Gewoon Lokaal! 4, VVD 3, Volkspartij 3, PvdA 3, D66 3, CDA 2 en Steenbergen Anders 1.

De opkomst bedroeg uiteindelijk 45,33 procent, net iets minder dan vier jaar geleden het geval was, maar wederom behoorlijk onder het landelijk gemiddelde. De gekozen raadsleden zijn:

Gewoon Lokaal! 1. Cors Zijlmans, 2. Maurice Remery, 3. Edwin Maas, 4. Wilma Baartmans

VVD 1. Kees Gommeren, 2, Petra Lepolder, 3. Nicky Broos

CDA 1. Cor van Geel, 2. Lian Korst

Steenbergen Anders 1. Tim Huisman

D66 1. Eric van der Spelt, 2, Vincent van den Bosch, 3. Hanneke Neutkens

PvdA 1. Willem van den Berge, 2. Joey van Aken, 3. Lesley Molhoop

Volkspartij 1. Ger de Neve, 2. Willy Knop, 3. Michel Lambers

Het is aan alle kandidaten zelf om te bepalen of zij hun uitverkiezing officieel aanvaarden. Degenen die met voorkeurstemmen zijn gekozen, kunnen ook besluiten om toch degene(n) die boven hen op de lijst stonden plaats te laten nemen in de raad.

In het geval van Gewoon Lokaal! gaat de verkiezing van Edwin Maas (nummer 8 op de kandidatenlijst) ‘ten koste’ van Kees Aarts. Beiden komen uit Kruisland. VVD’er Kees Gommeren, eveneens afkomstig uit Kruisland, streefde vanaf de vierde plaats alle huidige raadsleden van zijn partij voorbij, inclusief lijsttrekker Petra Lepolder (met een verschil van twee stemmen). Hiervan is Alex van Pelt ‘de dupe’.

Dinteloorder Tim Huisman stond bij Steenbergen Anders op de vierde plek, maar kreeg dus meer stemmen dan de zittende raadsleden Jan Ooms en Rien van Zundert. Ook de Steenbergse Lian Korst bezette, maar dan bij het CDA, de vierde positie. Zij passeerde Jurgen Huijbregts en Jeroen Weerdenburg. 

Uit de Steenbergse Courant