dinsdag 9 april 2013, 16:30

Eerste deel nieuwbouw Stella Maris bewoond

WELBERG – De eerste dertig uitzendkrachten van Goodmorning hebben deze week hun intrek genomen in de nieuwbouw van pension Stella Maris op de Welberg.

Het nieuwe gedeelte dat bij het oude, gerestaureerde klooster is gerealiseerd wordt de komende weken nog verder afgebouwd. Naar verwachting zit Stella Maris eind mei aan z’n maximale capaciteit van 400 Poolse en Roemeens/Hongaarse bewoners.

Door het jaar heen rekent Goodmorning op een gemiddelde bezettingsgraad van 80 procent, met een piek in de zomer en een relatief rustige periode in de winter. ,,In december zullen hier hooguit 250 medewerkers verblijven,’’ licht woordvoerder Felix de Bekker toe.

Opvallend aan de nieuwbouw is de bekleding van de gevels, met folie waarop parkachtige foto’s zijn geprint. De groene uitstraling van het pand klopt met de oorspronkelijke plannen, maar die zou volgens De Bekker gewoon in de beplating zitten.

In de praktijk bleek de buitenkant er echter veel donkerder en ‘doodser’ uit te zien dan de bedoeling was. ,,Vandaar deze tijdelijke oplossing. In overleg met de architect, de aannemer en de welstandscommissie wordt nog bekeken hoe de gevels er in de toekomst uit komen te zien. Mocht het alternatief iedereen bevallen, dan gaan we onderzoeken hoe dit permanent gemaakt kan worden.’’

Meer over dit onderwerp kunt u aanstaande vrijdag lezen in de Steenbergse Courant

Uit de Steenbergse Courant