maandag 25 maart 2013, 18:42

WK 24 uur Ultraloop staat in de startblokken

STEENBERGEN – Het grootste sportspektakel dat zich ooit op Steenbergse bodem heeft afgespeeld, dat wordt het NK, EK en WK 24 uur Ultraloop zonder enige twijfel. Op 11 en 12 mei komen hier zo’n 400 atleten uit alle delen van de wereld in actie. Zij presenteren zich vrijdag 10 mei op de Markt aan het publiek met een vlaggenparade.

Coördinator Peter Suijkerbuijk van de organiserende Ultraloop-afdeling van sv Diomedon lichtte vanmiddag tijdens een persconferentie het programma toe. Het aantal deelnemers overtreft volgens hem het record van alle eerder gehouden WK’s. Naast ruim dertig landenteams, met vooralsnog ruim 275 atleten, verschijnen ook zeker 75 ‘vrije lopers’ aan de start in de Wouwsestraat. De inschrijving is nog niet gesloten.

De grote, internationale belangstelling – uit o.a. Japan, Amerika, Nieuw-Zeeland, Algerije, Argentinië, Italië, Griekenland, IJsland, Hongarije en Rusland – verheugt Suijkerbuijk enorm. Jarenlang is hij met een groep van zo’n vijftien vrijwilligers al bezig om de titelstrijd op poten te zetten. Geen eenvoudige klus, want met de organisatie is een bedrag van maar liefst 75.000 euro gemoeid.

Vooral het vervoer en de huisvesting van de atleten kost veel geld. Bij Diomedon werd de afgelopen jaren echter flink gespaard om het WK mogelijk te maken en tientallen sponsors hebben hun financiële medewerking toegezegd. Bij de persconferentie overhandigde wethouder Cor van Geel officieel de bijdrage van de gemeente Steenbergen, die 9000 euro ‘investeert’ om Steenbergen op de kaart te helpen zetten.

Directielid Marc Luttikhuis van Rabobank Het Markiezaat reikte vanuit het Coöperatiefonds van de bank een cheque van 7500 euro uit. Van de provincie Noord-Brabant is 5000 euro ontvangen en de vierde hoofdsponsor is Van Tilburg Afvalverwerking uit Dinteloord. Wethouder Van Geel noemde het ‘uniek’ dat Steenbergen een WK binnen haar gemeentegrenzen krijgt en roemde de vrijwilligers die dit mogelijk maken. Zij kregen ook van Luttikhuis een groot compliment.

Bondscoach Mark de Boer van de Nederlandse equipe stelde dat het niet meer dan terecht is dat het WK in Steenbergen plaatsvindt. ,,Want Steenbergen is de voorbije jaren uitgegroeid tot dé 24 uurs-wedstrijd van Nederland.’’  ‘Oranje’ doet met negen mannen en drie vrouwen mee aan het NK, EK en WK.

Uit de Steenbergse Courant