dinsdag 30 september 2014, 10:29

Educura uitgebreid met eigen dagbestedingslocatie in Notendaal

NOTENDAAL – Monique Uytdewilligen uit Steenbergen en Dyenne van der Ree uit Dinteloord hebben hun zorginstelling Educura in Halsteren na drie jaar uitgebreid met dagbesteding op locatie aan de Pelsendijk in Notendaal, gericht op het buitenleven en de natuur.

Educura biedt specialistische begeleiding aan kinderen (vanaf 12 jaar) en jongvolwassenen met verschillende ontwikkelingsproblematieken, zoals autismespectrumstoornissen, ADHD en gedragsproblemen.

,,Er kwam steeds meer vraag naar dagbesteding, dus we zijn blij dat we hierop nu kunnen inspelen,’’ vertellen Monique en Dyenne, laaiend enthousiast over het fraai opgeknapte en ingerichte onderkomen en niet in de laatste plaats over de riante buitenruimte, waar onder meer plaats genoeg is voor het houden van dieren en ook al een moestuin is aangelegd.

,,De cliënten bouwen het allemaal  zelf mee op, dat geeft ze een voldaan gevoel, zo merken we meteen. Iedereen wil zich immers graag nuttig maken, verantwoordelijk en betrokken zijn.’’

Kleinschalig karakter en hulp op maat

Educura waakt over het kleinschalige karakter en de huiselijke sfeer, die hoog in het vaandel van de organisatie staan. ,,Dat is onze kracht, dus dat willen we beslist zo laten.’’ En wat bijvoorbeeld betekent dat het maximum op tien cliënten per dag ligt bij ‘Educura op den Pelsendijk’.

,,We zitten nu op twee tot vijf,’’ aldus Monique (directeur administratie en planning) en Dyenne (directeur zorg), die met hun (sociaal pedagogische) medewerkers in alle opzichten hulp op maat aanbieden.

Cliënten kunnen één tot negen dagdelen per week terecht op de dagbesteding en worden ’s morgens thuis opgehaald en aan het einde van de middag ook weer teruggebracht. ‘Educura op den Pelsendijk’ richt zich met name op Steenbergen en directe omgeving. Bij de vestiging aan de Vizier in Halsteren zijn de cliënten ook uit de wijdere regio afkomstig.

Uit de Steenbergse Courant