dinsdag 10 juni 2014, 08:27

Kansarme kinderen beleven prachtdag in De Heen

DE HEEN - ,,Dit gebied wacht op jullie!’’Met deze warme welkomstboodschap ontving burgemeester Joseph Vos gisteren 125 kinderen uit Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven, die in armoede opgroeien en daarom waren uitgenodigd voor een zogenoemde ‘Prachtdag ‘ bij Akkermans Leisure & Golf in De Heen.

De organisatie van deze dag berustte bij  ‘Pracht Puur Kracht’, een voortvloeisel uit een training ‘Inspirerend Leiderschap’ van Corinor. De opdracht om een activiteit voor het goede doel te organiseren bracht de cursisten bij de stichting ‘Laat ze maar lachen’. Die zorgt ervoor dat kansarme kinderen regelmatig een leuke activiteit kunnen ondernemen. In de schoot geworpen buitenkansjes zoals deze, worden door de stichting dan ook met beide handen aangepakt.

Met een vijfkamp, vlotten bouwen en een optreden van De Vuilnismannen, was het voor de kinderen een heerlijk dagje uit. De organiserende cursisten hopen bovendien dat de activiteit het onderwerp stille armoede (één op de negen kinderen in Nederland groeit op in armoede) hoger op de agenda brengt. Niet alleen bij beleidsmakers, maar bij iedereen die er een steentje aan bij wil dragen.

In verband met hun privacy mochten de (meeste) kinderen niet herkenbaar worden gefotografeerd.

Uit de Steenbergse Courant