vrijdag 25 oktober 2013, 15:52

Leerlingen Gummarusschool laten bewoners Onze Stede smullen

STEENBERGEN – Dankzij de geweldige opbrengst van ruim 2000 euro van het pleinfeest dat onlangs plaatsvond bij de Gummarusschool, kregen de bewoners van Onze Stede vanmiddag een overheerlijke maaltijd voorgeschoteld.

Op het menu stond een ‘oud-Hollandse lunch’, bestaande uit een stamppottenbuffet met boerenkool zuurkool, hutspot, worst en spek. Smullen geblazen dus voor de ouderen in het woonzorgcentrum, die zich al het lekkers uitstekend lieten smaken. ’s Morgens bij de koffie hadden zij bovendien al een boterslof gekregen. Het was dus echt een beetje feest vandaag voor de bewoners.

Leerlingen uit de groepen 5 t/m 8 van de Gummarusschool, twee van elke klas, waren in hun middagpauze speciaal naar Onze Stede gekomen om de maaltijd uit te serveren, zowel in de zaal als op de kamers. Zij deden dat volgens manager Dennis Taal zo goed dat hij wel wat talentjes voor de toekomst zag rondlopen.

Leden van het oudercomité van de Gummarusschool, die het pleinfeest organiseerden, stelden met tevredenheid vast dat het thema van dit jaar,  ‘jong ontmoet oud’, een schot in de roos was is geweest. ,,Kijk zelf maar, iedereen geniet hiervan,’’ concludeerde ook Miranda van der Pligt van het oudercomité.

Half november krijgt het pleinfeest nóg een ‘staartje’, dan worden de snoezelmaterialen overhandigd in verpleeghuis De Lindenburgh, het tweede goede doel waarvoor de Gummarusschool zich dit jaar heeft ingezet. 

Uit de Steenbergse Courant