donderdag 20 juni 2013, 14:01

Eerste huizen komen van de grond op terrein De Bongerd

STEENBERGEN – Er gaat geen dag voorbij of er is wel weer iets nieuws te zien op het terrein van de vroegere ‘huishoudschool’, De Bongerd, op de hoek van de Molenweg en de Oudlandsestraat.

Woningcorporatie Stadlander ontwikkelt op deze plek 34 zogenoemde nultreden- en levensloopbestendige woningen.

De eerste twee (model)woningen zijn nog voor de bouwvak klaar. Vanaf 22 juli kunnen toekomstige bewoners er in terecht om te kijken hoe het er allemaal uit komt te zien, alsook om de verdere afbouw-opties te bespreken.

In september of oktober worden de eerste huizen opgeleverd. Eind van dit jaar, hooguit begin volgend jaar is het hele plan gereed.

Honderden mensen uit Steenbergen en omgeving hebben volgens William Dircken van Stadlander hun belangstelling kenbaar gemaakt om in De Bongerd te gaan wonen.

Vandaag (vrijdag 21 juni) worden de woningen op http://www.zuidwestwonen.nl gepubliceerd en kunnen alle vijftigplussers – tot en met volgende week woensdag – officieel reageren.

Wie een goedkope huurwoning achterlaat (tot 375 euro) krijgt voorrang bij de uiteindelijke selectie, op die manier hoopt Stadlander de doorstroming op de huurmarkt een impuls te geven, met name voor (jonge) starters.

Uit de Steenbergse Courant