donderdag 7 maart 2013, 14:40

Rechter legt werkstraffen op voor bedreiging Jeffrey

STEENBERGEN/BREDA – De rechtbank in Breda heeft vanmiddag een voorwaardelijke gevangenisstraf van 30 dagen, een werkstraf van 80 uur en een proeftijd van twee jaar opgelegd aan C.V., voor het bedreigen van Jeffrey Ernest die in oktober 2011 op tragische wijze om het leven kwam bij een nachtelijke ruzie.

De officier van justitie eiste twee weken geleden een celstraf van acht maanden, waarvan drie voorwaardelijk, tegen de 34-jarige man uit Tholen. Zij achtte ruimschoots bewezen dat Jeffrey zich zodanig bedreigd voelde door C.V. dat het slachtoffer in paniek door een voordeurruit aan de Kruitweg sprong. Aan de verwondingen die hij daarbij opliep, overleed Jeffrey niet veel later in de bewuste woning, op de hoek met de Jacob van Grimmesteijnstraat.

Tijdens de behandeling van de zaak zei C.V. de fatale afloop te betreuren, maar hij voelt zich daarvoor niet verantwoordelijk. Hij ontkende Jeffrey bedreigd te hebben met kreten als ‘Je gaat eraan’ en ‘Ik maak je kapot’, die meerdere getuigen volgens de officier van justitie echter wel hadden gehoord.

Aanleiding voor het dramatische conflict was de diefstal van hennepplanten uit de tuin van W.V., de vader van C.V. (64), waar Jeffrey volgens vader en zoon V. betrokken was geweest. C.V. ‘ontdekte’ Jeffrey in het holst van de nacht in een brandgang, waarna laatstgenoemde zich enige tijd schuil hield in een schuurtje. Volgens de officier van justitie moet hij zich zó opgejaagd en bedreigd hebben gevoeld, dat hij bij zijn vlucht uit deze benarde positie de dood vond.

Tegen W.V. werd veertien dagen terug een taakstraf van 180 uur geëist. De rechter legde hem vandaag een werkstraf van 40 uur op. Vader en zoon kregen ook een celstraf van respectievelijk dertien en negentien dagen, maar die stond in beide gevallen gelijk aan hun voorarrest.

Uit de Steenbergse Courant