woensdag 24 december 2014, 06:27

Kerstnachtdiensten in Steenbergen en Dinteloord

DINTELOORD – Gemeenteleden van de Hervormde en de Gereformeerde kerk in Dinteloord verzorgen op vanavond een dienst in de eerstgenoemde kerk. Vanuit beide kerken is een gelegenheidskoor ontstaan, o.l.v. Maarten van den Berg, dat hierbij kerstliederen ten gehore brengt. De predikanten die voorgaan zijn ds. F. Van Veldhuizen en ds. W. Vermeulen. Jaco van den Berg bespeelt het orgel, Jeroen van der Ploeg verleent zijn muzikale medewerking op de alt-saxofoon.De opbrengst van de collecte is bestemd voor gezinshuis 2getR in Rucphen, voor kinderen die door omstandigheden niet meer thuis kunnen wonen. Na de dienst is er nog een gezellig samenzijn met warme chocomel en glühwein. Wie vervoer naar de kerk nodig heeft kan bellen naar Lenny van Dam, 06-20978773.

STEENBERGEN – In de Nederlands Hervormde kerk wordt  vanavond om 22.00 uur de kerstnachtdienst gehouden, met dominee C. Biemond als voorganger en Corneel Droogers bespeelt het monumentale orgel. Op Eerste Kerstdag om 10.00 uur uur is er een gezinsdienst, waarin de kindernevendienst het project ‘Verder kijken’ afsluit.

STEENBERGEN – Ook in de Gummaruskerk wordt traditioneel een Kerstnachtmis verzorgd. Wie niet in de gelegenheid is om deze zelf te bezoeken kan inschakelen op SLOS FM. De lokale omroep gaat de nachtmis namelijk life uitzenden. Deze viering begint om 22.00 uur, vanaf 21.30 uur zingt het koor al kerstliedjes. 

Uit de Steenbergse Courant